Foto: KNR / Paninnguaq Steenholdt

Kunstner: Politikerne har ansvaret for kampen mod seksuelle overgreb

Hvis politikerne nøler i bekæmpelsen af seksuelle overgreb mod børn, vil de blive straffet hårdt ved næste valg. Det mener kunstneren Gukki Nuka.

I et debatindlæg i Jyllands-posten roser han befolkningen, organisationer og medier for at gå aktivt ind i kampen mod overgreb på børn, som han mener, er blevet en folkesag herhjemme.

Gukki Nuka blev som 14-årige selv udsat for psykiske overgreb og en brutal voldtægt i sin hjemby i af sin daværende fodboldtræner. Han holdte det for sig selv i mere end 30 år, før han stod frem med sin historie.

LÆS OGSÅ Demonstration sætter fokus på overgreb mod børn

I dag behandler Gukki Nuka overgrebene fra dengang i sin kunst og er blevet en aktiv stemme i kampen mod seksuelle overgreb.

Og der er sket store fremskridt i den offentlige debat og blandt befolkningen, mener han. Men politikerne har stadig et stort ansvar i sagen, skriver han.

LÆS OGSÅ Nakuusa lancerer ny kampagne mod seksuelle overgreb

- Jeg kræver, at politikerne går forrest i den kamp. Bekymrede miner og panderynker er ikke nok - politikere skal handle. Og tro mig, gør de ikke tilstrækkeligt, vil vælgerne svare igen ved næste valg. Sådan er det med folkesager - de mobiliserer. Nøler politikerne, bliver de straffet hårdt.

LÆS OGSÅ Ret til akut hjælp efter seksuelle overgreb

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt