Kunstner: Politikerne har ansvaret for kampen mod seksuelle overgreb

Hvis politikerne nøler i bekæmpelsen af seksuelle overgreb mod børn, vil de blive straffet hårdt ved næste valg. Det mener kunstneren Gukki Nuka.
Foto © : KNR / Paninnguaq Steenholdt
28. maj 2018 10:11

I et debatindlæg i Jyllands-posten roser han befolkningen, organisationer og medier for at gå aktivt ind i kampen mod overgreb på børn, som han mener, er blevet en folkesag herhjemme.

Gukki Nuka blev som 14-årige selv udsat for psykiske overgreb og en brutal voldtægt i sin hjemby i af sin daværende fodboldtræner. Han holdte det for sig selv i mere end 30 år, før han stod frem med sin historie.

LÆS OGSÅ Demonstration sætter fokus på overgreb mod børn

I dag behandler Gukki Nuka overgrebene fra dengang i sin kunst og er blevet en aktiv stemme i kampen mod seksuelle overgreb.

Og der er sket store fremskridt i den offentlige debat og blandt befolkningen, mener han. Men politikerne har stadig et stort ansvar i sagen, skriver han.

LÆS OGSÅ Nakuusa lancerer ny kampagne mod seksuelle overgreb

- Jeg kræver, at politikerne går forrest i den kamp. Bekymrede miner og panderynker er ikke nok - politikere skal handle. Og tro mig, gør de ikke tilstrækkeligt, vil vælgerne svare igen ved næste valg. Sådan er det med folkesager - de mobiliserer. Nøler politikerne, bliver de straffet hårdt.

LÆS OGSÅ Ret til akut hjælp efter seksuelle overgreb