Enoksen: Kun plads til hjemmehørende i bestyrelser

Formanden for Partii Naleraq vil have ryddet ud i bestyrelserne i Selvstyrets selskaber. Det siger Hans Enoksen i en pressemeddelelse fredag.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
13. april 2018 15:07

Udrensningen i bestyrelser hos virksomheder som Royal Greenland og Tele-Post vil ske omgående efter et valg til Inatsisartut, hvis partiet får sin vilje.

- Partii Naleraq vil øjeblikkeligt ændre bestyrelsesstrukturerne i befolkningsejede virksomheder, hvor man fremover skal have en bestyrelsesstruktur af hjemmehørende ejere, siger Hans Enoksen.

Han mener, at samfundet har løftet sig så markant, at det er på tide, at bestyrelserne besættes med folk, der er hjemmehørende i Grønland.

- Vores befolkning har haft en ekstraordinært uddannelses- og erfaringsmæssigt løft, derfor er det naturligt at de som ejere skal indtræde i samtlige bestyrelsesposter. Når vi kommer ind i Inatsisartut, vil vi straks arbejde med at ændre dette.

LÆS OGSÅ Partier putter med programmer

Overfor Sermitsiaq.AG uddyber partiformanden, hvem han mener, der kan sidde i en bestyrelse:

- Det er en grønlænder. Vi har også hjemmehørende, der er danskere, der har boet her i landet i mange år, svarer Hans Enoksen.

Hvis Enoksens forslag skulle blive til virkelighed, vil det blandt andet få konsekvenser for selskaber som Tele-Post, der har Stine Bosse som formand, og Royal Greenland med Niels Harald De Coninck-Smith i spidsen for bestyrelsen.

LÆS OGSÅ Stine Bosse skal stå i spidsen for bestyrelsen i Nunaoil