Partier putter med programmer

12 dage før vi skal stemme til Inatsisartut, kan det fortsat være svært at finde partiprogrammer for flere af de syv opstillede partier. Desuden er der hos tre partier kun tilgængeligt materiale på ét sprog
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
13. april 2018 07:04

Hvis du som vælger gerne vil sætte dig ind i, hvad partierne mener om forskellige politiske emner, er det en god idé at kigge deres valgprogram igennem. Men det kan være sin sag at finde frem til partiprogrammerne. Og nogle af dem kræver, at man taler grønlandsk for at blive informeret.

Formand for Atassut Sivert K. Heilmann fortæller, at de har sendt deres partiprogram ud til kandidater og lokalafdelinger på grønlandsk, men det ligger ikke tilgængeligt noget sted på nettet eller Facebook.

- Under valgkampen er vi blevet kontaktet af dansktalende vælgere, og vi giver derfor løbende information. Men jeg ved, at det er en svaghed, at informationen ikke er tilgængelig på nettet. Det erkender jeg, siger Sivert K. Heilmann.

Partii Naleraq har deres partiprogram på grønlandsk liggende på hjemmesiden, som også kun findes på grønlandsk.

Vitus Qujaukitsoq oplyser til KNR, torsdag at Nunatta Qitornais hjemmeside er på vej, og at man her vil kunne finde partiprogrammet.

Samarbejdspartiet har sit partiprogram liggende på sin hjemmeside på dansk i øjeblikket. Partiets stifter Michael Rosing oplyser, at oversættelsesarbejdet er i fuld gang.

De resterende tre partier har deres partiprogrammer liggende på deres hjemmesider på både grønlandsk og dansk. 

Se partiernes præsentationsvideoer

Partii Naleraq

Nunatta Qitornai

Siumut

Samarbejdspartiet

Demokraterne

Atassut

Inuit Ataqatigiit