Stine Bosse skal stå i spidsen for bestyrelsen i Nunaoil

Det selvstyreejede olieselskab Nuna Oil har i dag fået ny bestyrelse.
22. april 2015 17:17

Ved Nunaoils generalforsamling i dag blev den erfarne erhvervskvinde Stine Bosse valgt ind som ny formand for bestyrelsen.

Stine Bosse blev spurgt om hun var interesseret i stillingen som bestyrelsesformand for nogle måneder siden af Grønlands Selvstyre. Det var hun. Og selvom Stine Bosse ikke selv var til stede ved generalforsamlingen, fortæller hun til KNR, at hun glæder sig til at komme i gang.

 - Først og fremmest, så glæder jeg mig til at lære menneskerne i selskabet at kende, både direktør og andre ansatte. Og så vil jeg selvfølgelig sætte mig ind i, hvad de umiddelbare udfordringer er, som virksomheden har, fortæller Stine Bosse, der også sidder med i bestyrelserne i blandt andre TDC, Banknordik og Det Kongelige Teater.

Læs også Selvstyret: Meget højt omkostningsniveau i Nunaoil

Og der bliver nok at se til med den nye post hos Nuna Oil.

- Det er klart, at lige præcis olieudvinding ser helt anderledes ud i dag, end det gjorde for ganske få måneder siden i virkeligheden med den olieprisudvikling, der både er og også ser ud til at tegne sig i fremtiden. Så der er rigtigt mange dagsordener, der ser meget anderledes ud. Og det skal vi selvfølgelig forstå og arbejde med i selskabet, siger Stine Bosse.

 

Glad for bestyrelsens sammensætning 

Sidste år i oktober valgte hele den daværende bestyrelse af Nuna Oil med undtagelse af den danske stats repræsentant at trække sig på baggrund af uoverensstemmelser med Selvstyret. Men det har ikke afskrækket Stine Bosse.

- Det kan selvfølgelig godt være dramatisk, men sådan er det jo en gang i mellem. Og der er jo kun en vej, hvis man er meget uenige, og det er for en bestyrelse at sige: 'Nu skal vi ikke være med mere'. Jeg har en meget god fornemmelse for, hvad det er selvstyret vil i forhold til det her selskab. Og det vil jeg selvfølgelig anstrenge mig for at være med til at realisere, siger hun.

Læs også Nunaoil kan være lammet i månedsvis

Men det er stadig et emne, som hun planlægger at vende med sin nye bestyrelse.

- Ja, det er helt klart. Der bliver jo en god strategisk diskussion, og der er jeg rigtig glad for den bestyrelsessammensætning, der nu er. Det er kompente mennesker, og vi kan sætte os ned og få diskuteret igennem, hvad der skal ske. Både på den korte bane, og så selvfølgelig også på den lidt længere horisont, siger Stine Bosse.

Den nyvalgte bestyrelse består udover Stine Bosse af Per Wulff, Louise Langholz, Søren Lennert Mortensen, og som den eneste genganger er Peter Helmer Steen, der fortsætter som statens bestyrelsesrepræsentant.