Kulturen 2012 set med Mimi Karlsens øjne

Et år er snart gået, det sidste hele år i koalitionens valgperiode, og naalakkersuisoq for kulturområdet Mimi Karlsen kigger tilbage på året der gik.
Skrevet af Peter Troelsen
23. december 2012 09:00

En af de helt store ting på Mimi Karlsens område er Arctic Winter Games, der afholdes i Grønlands hovedstad Nuuk i 2016. Det har allerede nu givet travlhed i forvaltningen hos Mimi Karlsen.

-Vi er allerede gået i gang med forberedelserne, og jeg holder løbende møder med borgmesteren for Kommuneqarfik Sermersooq samt de canadiske ministre på kulturområdet, da der skal ske flere ting på samme tid under de kommende lege, fortæller Mimi Karlsen.

Da teaterloven blev vedtaget i 2011, blev det besluttet, at der skulle oprettes en teaterskole i Grønland. Tidligere i år blev den til virkelighed.

- Loven om teaterskolen kom også på plads i år, så de nye elever kunne starte uddannelsen i løbet af efteråret. Det betyder så at vi nu også har etableret en ny teaterskole.

Siden det blev vedtaget at grønlandsk skulle være det officielle sprog i Grønland, har der været flere forskellige meninger om, hvordan sproget skulle bevares og udvikles. Det tages der fat på fra lovgivernes side.

- Et af de mange tiltag vi har taget hånd om er meget vigtige, især sprogpolitikken. Vi arbejder med et ændringsforslag til loven om sprog til Inatsisartut kommende forårssamling. Derudover er vi også i gang med en anden handlingsplan, som skal støtte os i vores arbejde for at stoppe problemet med vold. Den kommer også for Inatsisartut kommende forårssamling. Det er vigtigt for os Naalakkersuisut at vores tiltag sker på tværs af alle ansvarsområderne og andre offentlige instanser som kommuner, så alle er med til at løfte opgaven, forklarer naalakkersuisoq for familie, kultur, kirke og ligestilling Mimi Karlsen.