Krydstogtskib stødt på grund i Alpefjord

206 personer er lige nu strandet på et skib oppe i Alpefjord i Nordøstgrønland. Arktisk Kommandos skib er flere dages sejlads væk. Så de må bare vente.
Inspektionsfartøjet Knud Rasmussen er sendt afsted mod det nødstedte krydstogtskib i Alpefjorden, men er flere dages sejlads væk. Foto © : Kim Møller Petersen/Arktisk Kommando
Skrevet af Kim Hinrichsen
12. september 2023 09:55

Krydstogtskibet Ocean Explorer er stødt på grund i Alpefjord nær Mestersvig i Nationalparken i Østgrønland.

Det fortæller vagtchef ved Grønlands Politi, Ole Hald:

- Klokken 15.10 i går fik vi en melding fra Arktisk Kommando om, at et krydstogtskib var stødt på grund i Alpefjorden med 206 mennesker om bord, siger han.

Der er dog heldigvis ingen af de 206 personer, som er kommet til skade – det samme gælder skibet.

Derfor venter man nu bare på at tidevandet tillader, at man kan få krydstogtskibet løs igen. Hvilket skulle være ved 10-tiden tirsdag.

Hjælpen er flere dage væk

Hos Arktisk Kommando tør man dog ikke tro på, at tidevandet vil være nok, det fortæller Camilla Schouw Broholm, som er presseanvsvarlig hos Arktisk Kommando.

- Lige nu er det roligt, men vi vil ikke sætte vores lid til naturen. Det kan jo ændre sig fra det ene øjeblik til det næste, siger hun.

Derfor har man sendt Arktisk Kommandos nærmeste skib mod krydstogtskibet oppe i Alpefjorden.

Det er Inspektionsfartøjet Knud Rasmussen, og det ligger lige nu nede i Prins Christians Sund - flere hundrede kilometer væk.  

- Det vil sige, at det er et spørgsmål om dage, før vi kan nå frem. Men vi sender det alligevel, da meget kan nå at ændre sig, og vi kan ikke stole på tidevandet og vil gøre alt for eventuelt at evakuere de nødstedte, siger Camilla Schouw Broholm.