Foto: Augusta Jerimiassen/KNR

Kruses departement fastslår: Lakseplanen holder

Departement for Fiskeri slår fast, at lakseplanen står til troende, selvom naalakkersuisoq for fiskeri har udtrykt utilfredshed med sidste uges høring.

Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse, fortalte i sidste uge, at han var utilfreds med høringen af lakseplanen.

Han forklarede ligeledes, at planen ikke spiller sammen med de politiske målsætninger. Derfor regner han ikke med, at den får så stor indflydelse. Alligevel står han fast ved høringen, som nu er afsluttet. Anbefalingerne derfra afleveres måske i løbet af denne uge.

- Vores politiske målsætning er, at alle kan sørge for sig selv også fritidsfiskerne. Derfor regner jeg ikke med, at laksefiskeriet bliver ændret, da der er laks nok langs kysten.

- Det eneste, vi med sikkerhed kan sige, er, at vi vil stramme op om rapporteringen af laksefangsten, sagde Karl-Kristian Kruse i sidste uge.

Læs også Karl-Kristian Kruse: Den nye lakseplan er ikke politisk tidsvarende


Høring afsluttet

Lakseplanen var til høring i fiskerirådet, og KNR fortalte, at Karl-Kristian Kruse havde trukket høringen tilbage til Departementet for Fiskeri.

Men det er ikke rigtigt, skriver departementetschef Jørgen Isak Olsen.

- KNR har via Radioavisen samt Qanorooq ad flere dage kørt en historie om, at høringen af Fiskerirådet om laks nu er trukket tilbage.

- Efter aftale med Karl-Kristian Kruse skal jeg på vegne af departementet meddele, at høringen af Fiskerirådet er afsluttet, og at der laves et beslutningsoplæg til Naalakkersuisut på baggrund af høringen.

Læs også Fiskeri-departementet vil forbyde fritidsfiskeri af laks

- Høringen er således ikke trukket tilbage af Karl-Kristian Kruse som påstået af KNR, skriver Jørgen Isak Olsen, som håber på at aflevere oplægget med anbefalinger til Naalakkersuisut i løbet af denne uge.

Så selvom Karl-Kristian Kruse er utilfreds med høringen og regner med, at laksefiskeriet ikke gennemgår så mange ændringer, så er høringen i Fiskerirådet gennemført og står ikke til at blive ændret.

Til KNR forklarede departementschef Jørgen Isak Olsen i sidste uge, at den eneste sikre udgang på høringen bliver, at laksekvoten fra den 15. august bliver på 45 tons. Men derudover var det endnu for tidligt at sige, hvad det endelige beslutningsoplæg vil indeholde.

 

Kruse har en klar holdning

Uanset hvad høringsresultatet bliver, har Karl-Kristian Kruse tilsyneladende allerede nu en klar holdning til sagen. Dermed er det uklart, hvad departementet vil med en høring hos Fiskerirådet, når naalakkersuisoq for fiskeri allerede har en holdning til, hvordan laksefiskeriet skal forvaltes.

- Jeg er helt sikker på, at Naalakkersuisut kommer med en politisk udmelding efter revurderingen. Jeg er også sikker på, at laksefiskeriet vil være det samme, som det har været i de seneste år, når vurderingen er overstået, siger naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse.

Da KNR fangede en rejsende Karl-Kristian Kruse i fredags, fastslog han igen, at fritidsfiskeri af laks forbliver lovligt. Men derudover vil han først have høringssvaret i hånden, før han udtaler sig yderligere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt