Kronprins Frederik indvier kultursal ved Det Grønlandske Hus i Aarhus

Under et lukket arrangement vil Kronprins Frederik officielt indvie den nye kultursal ved Det Grønlandske Hus i Aarhus sidst i oktober.

Egentlig har den nye kultursal ved Det Grønlandske Hus i Aarhus stået klar siden foråret. Men det er først nu, at den officielt bliver indviet, efter corona-epidemien udskød alle arrangementer i foråret.

Og det bliver Kronprins Frederik, som indvier den nye bygning. Det oplyser Kongehuset og Det Grønlandske Hus i Aarhus.

Indvielsen finder sted onsdag 28. oktober. Men det bliver med et stærkt begrænset antal deltagere - netop på grund af opblusningen af Covid19-smitten i Danmark og forsamlingsforbuddet i Danmark på over 50 personer.

Det oplyser direktør i Det Grønlandske Hus, Tanja Nielsen, til KNR. 

LÆS OGSÅ Ny direktør: Det Grønlandske Hus i Aarhus skal tiltrække flere besøgende

Det vil derfor kun blive ansatte og særligt inviterede samarbejdspartnere og gæster af Det Grønlandske Hus i Aarhus, herunder fra de grønlandske foreninger i Midtjylland, som kommer til at overvære indvielsen.

Det første spadestik til den nye kultursal blev taget i starten af 2019. Det skete, efter A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål donerede seks millioner kroner til byggeriet, der i alt har kostet 12 millioner kroner.

Det er meningen, at kultursalen skal bruges af både foreninger tilknyttet Det Grønlandske Hus så vel som arrangementer, som huset selv står for.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt