Kræver overvågning af menneskerettigheder

IA's folketingskandidat Sara Olsvig ønsker tjek på, at menneskerettighederne her i landet overholdes.
07. september 2011 09:30

Sara Olsvig skriver i dag i en kommentar, flere og flere organisationer dukker op på grønlandsk grund og vil overvåge, undersøge og udtale sig om, hvorvidt menneskerettighederne og standarderne for demokratiske processer overholdes i Grønland.

- Og det er rigtig fint, men Grønland mangler den ene mekanisme, som samlet set kan afdække menneskerettighedsforhold og samtidig være bindeleddet mellem befolkningen, Naalakkersuisut, staten og FN, konstaterer hun.

Derfor vil hun have det danske nationale institut for menneskerettigheder til at leve op til de forpligtelser, det har i forhold til Grønland. I alt fald indtil Grønland har fået sit eget menneskerettighedscenter, som Inatsisartut traf principbeslutning om i 2008.

- Det er vigtigt, at vores kommende folketingsmedlemmer arbejder for, at det danske menneskerettighedsinstitut øger sine aktiviteter og sin synlighed i Grønland. Vi har brug for et demokratisk system, så borgerne her i landet ved, hvor de kan henvende sig med spørgsmål vedrørende menneskerettigheder, siger Sara Olsvig.