Kontant fødselsdagsgave til Aavaat

02. februar 2006 14:46

For ti år siden brød en lille gruppe korsangere i Danmark ud af MIK-koret og stiftede et nyt kor. De seks udbrydere besluttede sig for at kalde koret for Aavaat til ære for deres tidligere, afdøde dirigent Johan Kleist, hvis kælenavn var Aavaat.

I dag blev koret hyldet på Den nordatlantiske Brygge med en reception. Der var gaver fra det officielle Grønland - og koret kvitterede selvfølgelig med smukke sange. Det var sangen ”Sermersuaq” der åbnede ballet for dagens grønlandske reception på Den nordatlantiske Brygge. Tekstforfatter Jonathan Motzfeldt gik derefter på talerstolen og takkede rørt for sangen. Over 70 personer var mødt frem for at hylde koret der blev rost for at være gode ambassadører for Grønland. Sangerne har været vidt omkring i USA, Canada og Europa. Turen til England under det danske regentpars officielle besøg i år 2000 var den hidtil største oplevelse fortalte Aavaat-formand Carsten Siegstad i sin tale.

En af stifterne af koret, Henriette Berthelsen - eller Hinni som hun kaldes - var med ved receptionen i dag. Hun lagde ikke skjul på sin glæde over Aavaat.

- Jeg er meget stolt i dag og tænker på hvor hurtigt de 10 år er gået. Jeg tænker på de mange oplevelser, og på hvor meget vi egentlig er vokset gennem årene. Jo, jeg er stolt, sagde Henriette Berthelsen.

Også det officielle Grønland er stolte over det grønlandske kor i Danmark. Det kom kontant til udtryk da landsstyreformand overrakte en check på 40.500 kroner fra landsstyret og de 10 største hjemmestyre-ejede selskaber. Og også Landstinget havde tegnebogen fremme og gav 5000 kroner til koret som tak for de sidste 10 års skønsang.

Siden Aavaat-koret blev stiftet har det haft to dirigenter og omkring 70 personer har gennem årene været medlemmer af koret.