Kommunerne: Det er ikke lærernes skyld

Undersøgelsen skal ikke spænde ben for læreruddannelsen, mener KANUKOKA, der ønsker at finde en løsning på de forhold, som bliver stærkt kritiseret i en rapport fra EVA.

 - Det er meget positivt at der bliver lavet evalueringer, det hjælper os til at blive meget mere præcise omkring hvor vi skal sætte ind, siger direktøren i KANUKOKA Hans-Peder Barlach Christensen.

Kommunerne er aftagere af de lærere, der kommer fra Ilinniarfissuaq. Uddannelsen, der netop er blevet kritiseret for både manglende faglighed og ledelse.

KANUKOKA-s direktør mener, at parterne bør finde en konstruktiv løsning på problemet, og understreger samtidig, at han ikke har noget at udsætte på lærerne på kommunens skoler.

Det er ikke lærernes skyld, dem kan vi overhovedet ikke bebrejde, siger KANUKOKA-s direktør.

-Tilgengæld skal vi ønske dem tillykke fordi de har gennemført en uddannelse. De er ikke ansvarlige for at systemet ikke har været optimalt.

Samme tone lyder fra dagtilbudschefen i Kommuneqarfik Sermersooq, som heller ikke ser en grund til at pege af de enkelte lærere.

- Vores lærere gør et rigtig godt stykke arbejde hver eneste dag med at løfte vores elever, lyder det fra skole- og dagtilbudschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Jesper Madsen.

Han mener også, at rapporten vliver et godt arbejdsreddskab, og at kommunerne kan være vigtige spillere i arbejdet for at forbedre uddannelsen.

Læs også Ilinniarfissuaq EVA-p naliliinerani angusinngitsoortoq

- Noget af det vi godt kunne efterlyse, det er at vi bliver inviteret inden for på læreruddannelsen for at finde ud af, hvordan vi løfter det her bedre fremadrettet, og hvordan får vi lavet en bedre læreruddannelsen.

Som en opfølgning af rapporten afholder Ilisimatusarfik heldagsseminar d. 27. april, med overskriften: "Læreruddannelse for fremtiden", hvor alle interessenter er inviteret.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl