Kommunen skal skubbe byggeriet i gang

I alle sammenhænge er det offentlige og det private erhvervsliv gensidigt afhængige. Dette har ofte resulteret i, at man har peget fingre af hinanden, når nået ikke helt har kørt optimalt. I stedet kunne man arbejde frem mod at pege på en løsning, som er til gavn for alle parter, dvs. kommunen, det private erhvervsliv og befolkning.
Skrevet af Peter Troelsen
29. marts 2013 10:35

- Jeg vil have indført en ”Køb lokalt”-politik i Kommuneqarfik Sermersooq, så flere penge vil cirkulere lokalt og dermed skabe en større aktivitet i vores erhvervsliv. Jeg er af den opfattelse, at den evige jagt på at nedbringe de offentlige udgifter, kan blive dyrere i længden, så den kortsigtede besparelse hurtigt forsvinder som dug for den arktiske sol, forklarer Anda Uldum, der stiller op til kommunalvalget for Demokraterne i Kommuneqarfik Sermersooq, til knr.gl.

Som en mindre virksomhed er man afhængig af, at der løbende kommer nye opgaver og for nystartede virksomheder – der ingen opsparede midler har – er det ekstra vigtigt. Derfor kan vi kun skabe en lokal vækst, ved at købe lokalt og sikre vores lokale firmaer en omsætning, der både er til gavn for dem, men også for lokalsamfundet.

-Jeg vil derfor arbejde for, at man ved kommunale udbud sikrer sig, at lokale firmaer får flere opgaver. De lokale firmaer giver flere praktikpladser, betaler skat lokalt, sikre øget omsætning lokalt og dermed får man virkningen ved Demokraternes varemærke – nemlig hjælp til selvhjælp, siger Anda Uldum.