Kommune og frivillige har indsamlet 50 tons skrald i Ilulissat

Der er blevet indsamlet mere end 50 tons skrald i Ilulissat, siden sneen smeltede i maj. Kommunen opfordrer borgerne til at blive bedre til at rydde op og hjælpe til med at holde landets turisthovedstad ren.
Skrevet af Kenneth Elkjær
23. juli 2018 06:01

Ilulissat er kendt for sine store, hvide isbjerge, der tårner op i havet foran byen og tiltrækker turister i tusindvis. Den smukke udsigt harmonerer dårligt med efterladt affald, udtjente biler og storskrald på gaderne.

Kommunen, frivillige og virksomheder har siden maj forsøgt at rydde op i byen. Ikke kun for turisternes skyld, men i lige så høj grad byens borgere, fortæller teknisk chef Nick Nielsen.

- Jeg synes, det er vigtigt at påpege, at hvad enten det er turister eller borgere, så vil vi jo gerne bo et sted, hvor der er rent, hvor der er strukturer. Der vil vi gerne bo, og det synes vi er dejligt. Men når der er skrald og vores miljø er forurenet, så vil vi ikke være der, og det er jo heller ikke særlig rart, siger han.

LÆS OGSÅ Medarbejdere bliver igen sendt på skraldejagt

På trods af den store indsats for at holde Ilulissat ren, er der stadig meget at gøre. Ifølge kommunen står der mindst 50 biler i byen, der skal skrottes. Der er også gamle både og andre større effekter, som kommunen i nærmeste fremtid vil bortskaffe, hvis ikke ejerne reagerer indenfor de næste tre uger.

Nick Nielsen opfordrer alle i byen til at blive bedre til at håndtere sit affald.

- Affald kommer jo fra os alle sammen, og vi skal være langt bedre til at bruge de henvisninger, der er fra kommunen, i forhold til, hvor man skal bortskaffe sit affald, siger han.

Kommunen håber flere lokale, frivillige kræfter vil støtte op om indsamlingen af skrald i byen. Det skal blandt andet ske gennem flere oprydningsarrangementer fra kommunens side, fortæller Nick Nielsen.

LÆS OGSÅ Kommuner vil tage skraldet sammen