Kommune modsiger naalakkersuisoq: Vi har ikke noget testcenter i Aasiaat

Der er ikke oprettet noget testcenter i Aasiaat – der er kun lavet en aftale med Kommune Qeqertalik om et muligt samarbejde om at lave et testcenter, oplyser kommunen.
Skrevet af Christine Hyldal
11. august 2021 13:15

Et testcenter er oprettet i Aasiaat. 

Det sagde naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten Fencker fra Naleraq, på et pressemøde i går. 

Det var bare ikke rigtigt. Der er ikke oprettet noget testcenter i Aasiaat – der er kun lavet en aftale med Kommune Qeqertalik om et muligt samarbejde om at lave et testcenter, hvis det bliver nødvendigt. 

Det meddelte kommunen i går efter pressemødet. 

Intet behov for testcenter lige nu

“I Aasiaat er Kommune Qeqertalik klar til at åbne et ekstra testcenter, når der er behov for massetestning”, lød det fra kommunen i en pressemeddelelse sidst på eftermiddagen i går.

Det er der bare ikke behov for lige nu, vurderer kommunen selv. 

LÆS OGSÅ Krav om coronapas er forlænget i hele landet til 24. august

“Under nuværende omstændigheder med kontrol her i Aasiaat, vurderes det, at hjælp fra kommunen ikke er nødvendig. I tilfælde af at der kommer endnu en spidsbelastning på grund af smitte og potentiel smittespredning, har kommunen tilbudt ”Alleq”, nær sygehuset, med to indgange til massetest.”

KNR forsøger at få fat i Kirsten Fencker. Vi vil gerne vide, hvorfor hun sagde, at der er oprettet et testcenter i Aasiaat, når det ifølge kommunen ikke er sket. 

Indtil videre har det ikke været muligt at få svar.

Coronasituationen i Aasiaat går langsomt bedre

Coronasituationen i Aasiaat går det langsomt bedre. I skrivende stund er der 15 smittede i Kommune Qeqertalik – et antal, der bevæger sig nedad. 

- Der er rimelig ro på i Aasiaat lige nu, men der er stadig mulighed for smittespredning, sagde landslæge Henrik L. Hansen på pressemødet i går. 

I dag er der registreret 13 smittede i byen – på et tidspunkt var der 27. 

LÆS OGSÅ Ingen krav om coronapas i butikker: Her er de nye regler

Byen er underlagt stramme restriktioner. 

Max 20 mennesker må være samlet på ét sted, og man skal have mundbind på alle offentlige steder. Det vil sige i for eksempel butikker, på sygehuset på kommunen og i bus og taxa.

Og vil man på restaurant eller bar, skal man være færdigvaccineret eller vise en coronatest, der er max 48 timer gammel.

Sådan er reglerne frem til 24. august.