Kommune Kujalleq er for rundhåndet

Kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq har været for rundhåndet med at give penge til socialt trængte. Det er en af årsagerne til kommunens elendige økonomi, siger borgmester Simon Simonsen, efter ny kritisk rapport fra Kommunernes Tilsynsråd.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
04. september 2011 14:41

- Det er godt at vide, at vi kan give afslag til ansøgninger om sociale ydelser. For vi kan se, at vores udgifter til sociale ydelser er højere end hos de øvrige kommuner. Kommunen har sagt med andre ord været for rundhåndet til de trængte. Derfor skal vi lære at sige fra, siger Simon Simonsen.

Rapporten fra Kommunernes Tilsynsråd er på 20 sider, og her kan man læse flere forslag til, hvad kommunen skal gør for at rette op på en skrantende økonomi. Betalingstaksterne på kommunens ydelser kan hæves. Kommunen kunne også sætte skatten op, lyder nogle af forslagene.

Men skattestigninger er allersidste udvej, siger borgmester Simon Simonsen.

- Vi har i forvejen den højeste skatteprocent i Grønland, derfor vil vi ikke arbejde for at hæve skatteprocenten med en enkelt procent, siger borgmester Simon Simonsen.

Han forsikrer, at de regner med at have bedre styr på økonomien i 2013. Kommunens økonomiudvalg har på sit seneste møde vedtaget, at alle udgifter skal tages op til revision på næste års budget. Og ingen områder er fredede. På mødet aftalte økonomiudvalget desuden, at man fremover vil fremsende sine månedlige regnskaber til Selvstyret.