Kommunalvalget drukner i andre informationer

Det fleste ved vel sagtens, at der er valg til landets fire kommunalbestyrelser på tirsdag efter påske, men de færreste ved noget om, hvad der er de store politiske emner i kommunerne. Det kan man til dels give medierne en del af skylden for, og det er det budskab Nikoline Ziemer har rundsendt til landets medier.
Skrevet af Peter Troelsen
25. marts 2013 09:15

Hvorfor koncentrerer I jer så meget om Inatsisartutvalget og så lidt om valget til landets kommunalbestyrelser? Der findes ellers rigeligt med spændende emner, der kunne laves artikler, radio- og tv-indslag omkring. Det sker bare ikke, og vælgerne risikerer at sidde med Sorteper, når de skal afgive deres stemme 2. april.

-De borgernære emner bliver overset, og det er her, vælgerne bliver taget som gidsler. De får ganske enkelt ikke nok af viden om de ting, der har betydning for deres nærdemokrati. Hvordan ser økonomien ud, har tingene fungeret i den første tid efter kommunalreformen og så videre. Der har ikke været informeret godt nok om de vigtige ting i nærområdet, og derfor er jeg bange for, at vi får en rekordlav valgdeltagelse til dette valg, fastslår Nikoline Ziemer, der er formand for lokalafdelingen af IA i Nuuk.

Medierne har brugt mange kræfter og endnu flere mandetimer på at dække valget til Inatsisartut, og da der endnu ikke er sat navn på medlemmerne af Naalakkersuisut eller godkendt kandidater i Udvalget til valgs prøvelse, så vil der også i de næste dage gå opmærksomhed væk fra kommunalvalget.

-Det er jo også skidt, at man i landets hovedstad ikke kan tromme folk nok sammen til at afholde et vælgermøde. Medierne virker trætte, og vælgerne har fået en så stor dosis politisk information, at en tur på fjorden eller en gåtur i forårsvejret virker mere tillokkende end et vælgermøde med kommunalvalgskandidater. Nærdemokratiet er i fare, og der er en stor fare for folk bare stemmer, som de gjorde sidste gang, fordi de ikke har fået nødvendig information gennem pressen, siger Nikoline Ziemer til knr.gl. Hun indrømmer også, at kandidaterne heller ikke har været dygtige nok til at få sat en kommunalpolitisk dagsorden, og det gør heller ikke nærdemokratiets vilkår lettere anno 2013.