Kommunalbestyrelsesmedlemmer forarget over Svane

Iddimanngiiu Bianco og Allan Pertti Frandsen afviser blankt, at Kommuneqarfik Sermersooq skulle tage sine borgere som gidsler ved at holde infomøder om de mulige konsekvenser af udligningsreformen.
Skrevet af Camilla Dam
12. august 2014 08:02

Påstanden kom fra viceborgmester i Qaasuitsup Kommunia, Jess Svane, som sagde følgende til KNR i fredags:

- Det er, som om de tager børnene, de unge og de ældre som gidsler ved at fortælle dem, at deres levevilkår bliver forværret hvis udligningsreformen bliver gennemført, siger Jess Svane.

LÆS OGSÅ Svane: Før en redelig og sober debat

Går ud over Tunu
De to kommunalbestyrelsesmedlemmer fra IA mener tværtimod, det er rettidig omhu.

- På vegne af borgerne i Kangia (Østgrønland) er vi forargede over, at man kan betragte Kommuneqarfik Sermersooq som en rig kommune.

- Enhver ved, at der er et stort behov for investeringer i Kangia, uanset om der er tale om erhverv, sociale indsatser eller boligområdet. Vores østgrønlandske medborgere vil være de første til at mærke effekten af den skæve fordeling af det kommunale bloktilskud, som Naalakkersuisut har fremlagt, lyder det samstemmende fra Iddimanngiiu Bianco og Allan Pertti Frandsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Malene Lynge savner kommunalpolitisk respekt fra Jess Svane

Reaktionen kommer dagen, efter at det er kommet frem, at de tre øvrige borgmestre vil have Kommuneqarfik Sermersooq til at aflevere 117 millioner kroner til fælleskassen – og ikke bare 56 millioner kroner, som var det oprindelige oplæg til den kommunale udligningsreform.