Malene Lynge savner kommunalpolitisk respekt fra Jess Svane

Viceborgmester i Qaasuitsup Kommunia, Jess Svane (S), skal blande sig uden om politikken i Kommuneqarfik Sermersooq. Det mener IA's kommunalbestyrelsesmedlem Malene Lynge.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
11. august 2014 07:38

- Jeg kan ikke huske, at der er nogen politiker fra vores kommunalbestyrelse, der har kommenteret på kommunalpolitiske sager fra Qaasuitsup. Jeg har heller ikke tænkt mig at gøre det. Det er et spørgsmål om at respektere det kommunale selvstyre, siger hun.

LÆS OGSÅ Svane: Før en sober og redelig debat

Den kontante melding kommer, efter at Jess Svane over for KNR har kaldt onsdagens møder, hvor borgerne i fire byer i Kommuneqarfik Sermersooq blev informeret om de mulige spare-scenarier som konsekvens af udligningsreformen, for "pinlige".

- Det er som om, Kommuneqarfik Sermersooqs politikere tager børnene, de unge og de ældre som gidsler ved at fortælle dem, at deres levevilkår bliver forværret, hvis udligningsreformen bliver gennemført, sagde han i den forbindelse.

Og den kommentar irriterer Malene Lynge.

- Vi har holdt borgermøder for at informere borgerne om de alvorlige økonomiske trusler, der kommer til at berøre alle borgere.

LÆS OGSÅ Sermersooq: Her kan reformen ramme

- Det har vi gjort, fordi vi tror på åbenhed og borgerinddragelse. Også selv om andre havde foretrukket, at udligningsreformen blev lavet i hemmelighed, tilføjer Malene Lynge.