Naalakkersuisoq til dansk minister: Kom og tal med kvinderne fra spiralkampagnen

Den danske sundhedsminister bør komme til Grønland og tale med de kvinder, der som unge har fået opsat spiral mod deres vilje. Det mener naalakkersuisusoq for ligestilling, Naaja H. Nathanielsen (IA).
Naaja H. Nathanielsen har tidligere oplyst, at naalakkersuisut nu igangsætter deres egen undersøgelse af de menneskeretlige aspekter af spiralkampagnen - et område, som ikke er med i den danske udredning af sagen. Foto © : Naalakkersuisut.
Skrevet af Thor Bill
29. marts 2024 13:43

Hop på et fly til Grønland og kom og tal med kvinderne fra spiralkampagnen.

Så klar lyder opfordringen fra naalakkersuisoq for justitsområdet og ligestilling, Naaja H. Nathanielsen (IA) til den danske sundhedsminister Sofie Løhde (V).

Naaja H. Nathanielsen mener nemlig, at den danske minister ikke har nok fokus på den alvorlige sag.

Det siger hun til det britiske medie The Guardian.

- Sophie Løhde er blevet inviteret adskillige gange og har endnu ikke fundet tid i sin kalender til at komme. Hun skulle virkelig tage et fly og tale med disse kvinder. Det vil give hende et helt nyt perspektiv, siger naalakkersuisuq til The Guardian.

Naaja H. Nathanielsen oplyste for nyligt til KNR, at naalakkersuisut nu igangsætter deres egen undersøgelse af de menneskeretlige aspekter af spiralkampagnen - et område, som ikke er med i den danske udredning af sagen.

Og den danske sundhedsminister har modtaget opfordringen fra Naaja H. Nathanielsen.

I et svar til Ekstra Bladet siger hun:

- Spiralsagen fra Grønland er et mørkt kapitel i vores fælles historie, og den har haft store konsekvenser for de grønlandske kvinder. Derfor er det også vigtigt, at vi kommer til bunds i sagen, og selvom jeg endnu ikke har haft mulighed for at besøge Grønland, kan jeg forsikre Naaja Nathanielsen om, at sagen har min fulde opmærksomhed.