Kollegieværelser skal erstatte patienthotel

I løbet af denne uge forventer ledelsen på Regionssygehuset i Aasiaat at få en aftale på plads, der erstatter pladserne på det stærkt beskadigede patienthotel.
Brand på patienthotel i Aasiaat
Sygehusledelsen i Aasiaat forventer, at kollegieværelser skal erstatte det stærkt beskadigede patienthotel. Foto © : TV Aasiaat
Skrevet af Thomas Munk Veirum
23. juni 2016 06:59
Versionist Erna Lynge

- Vi kan leje nogle kollegieværelser lige i nærheden af sygehuset, hvor det er muligt at indrette patienthotellet, jeg regner med, at vi har en endelig aftale på plads i løbet af denne her uge, fortæller ledende regionslæge på sygehuset i Aasiaat, Ove Ammitzbøll.

Han forventer derfor, at situationen med indkvartering af tilrejsende patienter vil være normal fra mandag i den kommende uge.

Læs også VIDEO Se branden i Aasiaat

Ifølge Ove Ammitzbøll er kun få patienter blevet påvirket af den omfattende brand på patienthotellet, da selve sygehuset ikke er beskadiget.

- Det har betydning for nogen af de mennesker, der skulle komme ind ud fra bygderne hvor der var planlagt nogle undersøgelser, som ikke var hastende. Vi har måttet udskyde fem til næste uge, siger Ove Ammitzbøll.

Læs også Personale får ros for hurtig indsats

Patienthotellet rummede også 13 personaleboliger, og efter nogle hektiske dage er der fundet andre lejligheder til det berørte personale.

- Vi har mødt stor velvilje fra borgere og institutioner i byen, som har hjulpet med at indrette det, og personalet har arbejdet på fulde tryk også i går selvom det var nationaldag, fortæller Ove Ammitzbøll, der takker byens borgere og forretningsdrivende for deres hjælp med at finde lejligheder og indkvartering til såvel personale som patienter efter weekendens brand.

Læs også Brand i Aasiaat under kontrol

Læs også Sygehuset i Aasiaat evakueret