Brand i Aasiaat under kontrol

Ved 5.30-tiden søndag 19. juni 2016 var den omfattende brand på patienthotellet i Aasiaat under kontrol efter en brandslukning, der har stået på siden 21-tiden lørdag aften. Det skriver politiassistent Gideon Quist fra Grønlands Politi. Der var dog ved 6-tiden stadig mindre brande inde på brandstedet.
Arkivbilled
Skrevet af Jens Thorin
19. juni 2016 10:02

Branden opstod ved 21-tiden lørdag aften ved patienthotellet i Aasiaat. 10 patienter og 31 medarbejdere fra sygehuset blev evakueret på grund af røgudviklingen fra patienthotellet. Der var i forbindelse med branden en voldsom røgudvikling i området, ligesom elektriciteten blev afbrudt i området omkring sygehuset.

Læs også Kraftig brand i Aasiaat

Læs også Sygehuset i Aasiaat evakueret


I de næste mange timer arbejdede myndighederne på højtryk for at slukke branden og begrænse dens omfang. Branden kom under kontrol ved 5.30-tiden søndag, men der er stadig mindre brande inde på brandstedet.

- Der er en afspærring omkring brandstedet, som borgerne fortsat bedes respektere, lyder opfordringen fra politiet.

Patienter og personale i god behold

Der endnu ikke klarhed over grunden til branden, og der vil i de kommende dage blive foretaget nærmere undersøgelser af, hvad der var årsag til brandens opståen.

Politiet har på nuværende ingen oplysninger om, at der skulle være tilskadekomne i forbindelse med branden. Meldingen er, at patienter og personale fra sygehuset er i god behold.  

Omfanget af skaderne som følge af branden er ikke klarlagte på nuværende tidspunkt, og der pågår nu et større oprydningsarbejde efter branden. Elektriciteten vil blive etableret igen inden længe i området.