Kold luft mellem Ole og Nunaminerals

Manglende tillid til den nye ledelse i Nunaminerals og et behov for selv at komme videre var blandt årsagerne til, at Ole Christiansen begærede selskabet konkurs, skriver AG.
Foto © : KNR
06. juli 2016 11:56

Der er særdeles koldt luft mellem Nunaminerals' nye ledelse og selskabets tidligere direktør Ole Christiansen.

Det var således Christiansen, der brugte sit tilgodehavende i selskabet til at begærer Nunaminerals konkurs. Ikke fordi han regner med at se pengene, men fordi han ikke stoler på selskabets ledelse, og fordi han vil have lukket det kapitel i sit liv, som var Nunaminerals. Det fortæller han i et interview i dagens udgave af AG.

Læs også Hun mister 150.000 på Nunaminerals-kollaps

Patrick Newman, direktør GREP
Foto © : KNR

- Vi lever i et lille bitte samfund, og hver gang jeg går i Brugsen og handler eller går en tur med hunden, så møder jeg hele tiden vores kreditorer og aktionærer i Nunaminerals.

- Og de spørger jo alle sammen hvordan det går med selskabet, selv om jeg ikke har noget med det at gøre. Det hænger på mig hele tiden, og jeg tror også det påvirker mine personlige muligheder for at komme videre her, siger Ole Christiansen til AG.

Ingen tillid

Christiansen går videre og forklarer, at han heller ikke har tillid til  Greenland Rare Earths Project og deres direktør Patrick Newman, som stiftede Greenland Mining Management for at overtage og rekonstruere Nunaminerals.

- Jeg er meget i tvivl om de der briters egentlige hensigter, siger Christiansen til AG.

Læs også NunaMinerals langer ud efter Ole Christiansen

Nunaminerals nye ledelse holder sig heller ikke tilbage og langer i en pressemeddelelse tirsdag hårdt ud efter Ole Christiansen.

- Vi er forbløffede over Ole Christiansens beslutning, der ødelægger perspektivet for de øvrige kreditorer og aktionærer ved skamløst at kræve en sum penge på et grundlag som de fleste kreditorer og aktionærer vil finde fornærmende, skriver bestyrelsesformand Christopher J. Williams.

Læs også Nunaminerals går konkurs

Radioavisen har her til formiddag været i kontakt med Ole Christiansen, som gør det klart, at han ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen, fordi sagen ikke er endeligt afsluttet og Nunaminerals fortsat har mulighed for at anke dommen fra Retten i Grønland.