Ikke flere frirejser: Koalitionen vender på en tallerken

Forslaget om en ekstra frirejse for familier til medlemmer af inatsisartut, der bor udenfor Nuuk, bliver droppet. Det meddeler de tre partier i en fælles udtalelse onsdag morgen.
Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Kenneth Elkjær
25. oktober 2017 11:46

Forslaget om en ekstra frirejse har mødt massiv kritik, siden det blev fremlagt torsdag i sidste uge af formandsskabet. I mellemtiden har en underskriftindsamling samlet mere end 4000 underskrifter mod forslaget, der er blevet beskyldt for at være spild af skattekroner.

Og nu er koalitionspartierne klar til at droppe forslaget. Det meddeller de tre partier i koalitionen, Parti Naleraq, Siumut og Inuit Ataqatigiit, i en fælles udtalelse.

- Koalitionens inatsisartutgruppe er lydhøre over for borgernes mening, hvorfor koalitionen er blevet enige om, at trække ovennævnte del af lovforslaget tilbage.

LÆS OGSÅ Mere end 4000 underskrifter mod politikernes frirejser

Det sker efter koalitionspartierne mødtes onsdag morgen for at diskutere, om man fortsat vil støtte forslaget. Lars-Emil Johansen, der er formand for Inatsisartut, konstaterer, at koalitionens tre partier har ændret holdning.

- Vi har fra formandsskabet imødekommet et ønske fra koalitionen om at fremsætte dette forslag. Initiativet er kommet fra koalitionen, men nu er de vendt på en tallerken, siger Lars-Emil Johansen.

I sidste uge stemte et flertal for at sende forslaget i udvalg, da det blev behandlet torsdag. Koalitionens tre partier udtalte i den forbindelse, at det blandt andet har til formålet at sikre, at børn af medlemmer i Inatsisartut, der kommer til Nuuk i forbindelse med samlingerne, ikke skulle svigtes.

- Det er jo netop os, der finder det særdeles vigtigt at få stoppet omsorgssvigt af børnene i samfundet og vi mener, at vi netop på vores arbejdsplads, må vise, at vi står ved vore holdninger, lød det fra de tre partier dengang.

Men den folkelige modstand vægtede altså højere, kan man læse i koalitionspartiernes fælles udtalelse onsdag morgen.