ArkivfotoFoto: KNR

Koalitionen og Demokraterne sender lufthavnspakken videre

Koalitionen og Demokraterne står sammen om lufthavnspakken og vil sende den videre til den tredje og afgørende behandling i Inatsisartut. Dermed støtter et flertal i Inatsisartut fortsat det største infrastrukturprojekt i landets historie.

I dag debatterer Inatsisartut lufthavnspakken som andenbehandles.

Fra talerstolen i Inatsisartut gjorde Karl Kristian Kruse det klart, at koalitions partierne Siumut, Atassut og Nunatta Qitornai støtter lufthavnspakken.

- Det vil skabe lokal vækst, der vil være til gavn for resten af Grønland. Tiden er nu inde til at handle, sagde Karl Kristian Kruse på vegne af koalitionen.

LÆS OGSÅ Lufthavnspakken splitter udvalg

Partierne ønsker at sende lovforslaget videre til tredjebehandling i sin nuværende form.

Det nuværende forslag om lufthavnspakken handler blandt andet om at give det endelige mandat til at udvide lufthavnene i Nuuk og Ilulissat til atlantlufthavne med landingsbaner på 2200 meter og bygge en regional lufthavn i Qaqortoq på 1500 meter.

LÆS OGSÅ Koalition og Demokraterne laver skriftlig aftale om lufthavne

Karl Kristian Kruse holdt sin præsentation på vegne af hele koalitionen. Ordførerne fra de to andre koalitionspartier Nunatta Qitornai og Atassut var altså ikke på talerstolen i salen.

Ifølge støttepartiet Demokraternes ordførerindlæg, der er offentliggjort på Inatsisartuts hjemmeside. Så støtter også Demokraterne forslaget. Partiets indstilling er ifølge indlægget, at forslaget sendes til videre behandling i finans- og skatteudvalget inden tredjebehandlingen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt