Koalition og Demokraterne laver skriftlig aftale om lufthavne

Den nye koalition og støttepartiet Demokraterne har tirsdag eftermiddag underskrevet en aftale, hvor de forpligter hinanden til at arbejde for en bestemt lufthavnsstruktur her i landet.

Ilulissat og Nuuk skal have landingsbaner på 2200 meter. Qaqortoq skal have en lufthavn med 1500 meter landingsbane, og så skal de fire partier arbejde for, at Kim Kielsens aftale med den danske statsminister om medfinansiering bliver vedtaget på efterårssamlingen.

Derudover er partierne enige om at arbejde for, at muligheden for at oprette mindre lufthavne i en række byer og bygder skal undersøges. Det gælder: Tasiilaq, Uummannaq, Kangaatsiaq, Narsaq, Nanortalik, Ittoqqortoormiit, Qeqertarsuaq og Qasigiaanguit.

Slutteligt har de fire partier skrevet under på, at de vil arbejde for etablering af en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Det fremgår ikke af aftalen, hvad der skal ske med lufthavnen i Kangerlussuaq. 

LÆS OGSÅ Kommission skal lave ny fiskerilov

Niels Thomsen har tidligere foreslået at nedskalere landets største lufthavn til en heliport i den nye lufthavnsstruktur. Men på dagens pressemøde sagde han, at han ser mere optimistisk på muligheden for at drive Kangerlussuaq rentabelt efter aftalen med den danske statsminister.

LÆS OGSÅ Her er Kielsens nye koalition

I koalitionsaftalen, der blev underskrevet tirsdag middag, fremgår det, at koalitionen mener, at den fremtidige skæbne for lufthavnene i Kangerlussuaq og Narsarsuaq skal besluttes i samarbejde med Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq.

Koalitionen er også villig til at overveje at sælge lufthavnene til private.

Her kan du se aftalen:

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt