Her er Kielsens nye koalition

Kim Kielsen præsenterede tirsdag formiddag sin nye koalition. Den består af Siumut, Atassut og Nunatta Qitornai, der får støtte af Demokraterne.

Opdateret klokken 11.56: 22 dages politisk usikkerhed er dermed bragt til ende. Kielsen har forsøgt at samle et nyt flertal siden Partii Naleraq forlod koalitionen i protest søndag den 9. september.

Tirsdag lykkedes det endelig Kim Kielsen at samle en ny koalition bag sig med Atassut og Nunatta Qitornai, der har henholdsvis to og et mandat. Naalakkersuisut kan samle 13 mandater, men Demokraterne støtter koalitionen som parlamentarisk grundlag, og Kielsen har på den måde samlet 19 mandater bag sig i Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Demokraterne siger nej til koalition - men støtter Kim

Men på trods af sit flertal kommer Kielsen alligevel til at sidde i spidsen for en mindretalsregering, der skal sikre sig et flertal fra sag til sag i Inatsisartut-salen.

Siumut-formanden fortalte på pressemødet, at de tre partier i koalition har samlet sig om en politisk aftale, der er betydelig mindre end den aftale med mere end 340 punkter, som den tidligere koalition underskrev.

Kielsen fortalte videre, at de siddende medlemmer af naalakkersuisut fortsat vil være en del af regeringen.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt