Om KNR KNRs programmer når ud til samfundet

KNRs programmer når ud til samfundet – hele 91 % af befolkningen ser KNR TV og 89 % af radiolytterne lytter til KNR radio.
Foto © : KNR
08. marts 2016 12:19

KNR har i samarbejde med analyseinstituttet Epinion gennemført en analyse af befolkningens forbrug af radio- og tv-programmer i 2015. Fokus er lagt på at få seernes og lytternes tilbagemelding på de tilbudte programmer, herunder appel- og tilfredshedsgraden. Analysen er udarbejdet på baggrund af et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år.

Rapportens hovedkonklusioner er altovervejende positive, og der er generel udbredt tilfredshed med KNR som en aktiv medieplatform:

  • 64 % af seerne er tilfredse eller meget tilfredse med tv-nyhedsudsendelserne på KNR
    – og Qanorooq er det program, som i højest grad appellerer til seerne. Tilfredsheden med programmet er steget fra 2,8 i 2014 til 3,0 i 2015 på en skala fra 1 til 4.
  • 50 % af seerne er overordnet tilfredse med tv-programmerne på KNR. Tilfredsheden er steget med hele 8 % siden 2014.
  • Hver anden seer vurderer, at programfladen er forbedret eller meget forbedret efter omlæggelsen til mere fokus på grønlandsk tv, mens hver sjette synes programfladen er blevet dårligere eller meget dårligere.
  • Tilfredsheden med de enkelte tv-programmer er høj på tværs af aldersgrupperne.
    Den gennemsnitlige tilfredshed med tv-programmerne er 3,1 (på en skala fra 1 til 4), hvilket er på samme niveau som i 2014. Seernes vurdering af programmernes appel på samme skala er steget fra 2,7 i 2014 til 2,9 i 2015.
  • 22 % anvender hjemmesiden en gang om ugen eller oftere, og blandt brugerne er 72 % tilfredse eller meget tilfredse.
  • 45 % af befolkningen streamer programmer fra KNRs hjemmeside, hvilket er en stigning på 17 procentpoint sammenlignet med 2014. Godt halvdelen af de unge og midaldrende streamer, hvor det er hver fjerde af de ældre.
  • Tilfredsheden med de grønlandsk- og dansksprogede radionyhedsudsendelser er på hhv. 75 % og 87 %.
  • 70 % af lytterne er tilfredse eller meget tilfredse med radioprogrammerne på KNR.
  • Tilfredsheden med de enkelte radioprogrammer er høj på tværs af aldersgrupperne. 
    Den gennemsnitlige tilfredshed med radioprogrammerne er 3,1 (på en skala fra 1 til 4), hvilket er på samme niveau som i 2014. Lytternes vurdering af programmernes appel på samme skala er steget fra 2,5 i 2014 til 2,8 i 2015.

Ligesom sidste år viser seer- og lytterundersøgelsen, at der ønskes flere nyheds- og aktualitetsudsendelser, børne- og ungdomsprogrammer samt udsendelser omkring sundhed. Netop derfor har KNR allerede besluttet at fortsætte i 2016 med debatudsendelsen ’Qulaarpaa’, og samtidig er KNR i gang med at producere sundhedsprogramserien ’Peqqillaraanni’. Senest har KNR også oprettet en børne- og ungdomsredaktion, som skal formidle børne- og ungdomsindhold til alle KNR’s platforme.

KNR ønsker at styrke nyheder og aktualitet på tværs af alle platforme, og ydermere ønsker KNR at producere flere konkrete programmer om livet i Grønland, lokale begivenheder i bygderne og programmer om folkeoplysning til befolkningen. KNR har dog meget svært ved at imødekomme disse tiltag, da stationen løbende oplever reducering i bevillingen. Ydermere kæmper stationen med meget nedslidt udstyr og nogle midlertidige domiciler,
som ikke er velegnet til medieproduktion.

Den årlige seer- og lytterundersøgelse er et vigtigt redskab for KNR, hvor stationen kan navigere efter befolkningens krav og ønsker til stationen. KNR følger medieudviklingen nøje, og er meget opmærksom på hvordan stationen hele tiden kan forbedre og optimere platformene, så seerne og lytterne får en bedre samlet oplevelse af KNR.

Hele KNR’s seer- og lytterundersøgelse kan findes under knr.gl/publikationer eller

 

For yderligere oplysninger venligst kontakt KNR’s bestyrelsesformand Nukaraq Eugenius på
36 15 00.