KNR-direktør undrer sig over prioritering

Det kom som et chok for KNRs ledelse, da det i sidste uge blev meddelt at pengene til bygning af tre nye havne i Uummannaq, Qaanaaq og Kangerlussuaq er fundet ved at sløjfe de millioner, som har været afsat til bygning af et nyt mediehus til KNR.
18. december 2017 16:06

KNRs direktør, Karl-Henrik Simonsen, undrer sig over beslutningen.

- Selvfølgelig er jeg utroligt skuffet over at 70 millioner, der blev bevilliget for en del år siden, nu er blevet fjernet. I mellemtiden, siden dengang de blev bevilliget, har man igangsat projektering af KNR- og Mediebyggeriet hele tre gange. Og det viser sig nu at have været spild af samfundets penge, siger han.

Samtidig understreger KNR-direktøren, at tidssvarende faciliteter for landets største medievirksomhed er noget, der er i hele befolkningens interesse.

LÆS OGSÅ Nye havne finansieret med aflyst KNR-bygning

- Hvis man skal have et tidsvarende, pålideligt og velfungerende medie i Grønland, så kræver det også ordentlige faciliteter for at producere gode produkter. I dag sidder vi med interemistiske studier, bokse uden aircondition, ingen udluftning. Om sommeren er det ulideligt varmt, og der er ingen lydisolering. Alene i min tid som direktør har vi måtte lukke TV-afdelingen tre gang på grund af skimmelsvamp, påpeger Karl-Henrik Simonsen.

Han har svært ved at forstå, hvorfor man vælger at skrotte projektet så sent i processen.

- Vi har været langt i processen med at planlægge et nyt tidssvarende mediehus. Og så bliver det nu stoppet med et pennestrøg. Det, synes jeg, er utroligt kedeligt og træls, både for os i KNR, men også for borgerne i hele Grønland, slutter KNR-direktøren.

Ifølge Naalakkersuisut vil de nye havne komme mange borgere til gode, ligesom det vil gavne turismen i Kangerlussuaq med en ny havn.

LÆS OGSÅ Ny havn i Kangerlussuaq vil gavne turismen i området

LÆS OGSÅ Ny havn i Kangerlussuaq på trods af sektorplan

LÆS OGSÅ Nye havne finansieret med aflyst KNR-bygning