Foto: Mittarfeqarfiit

Ny havn i Kangerlussuaq på trods af sektorplan

En ny havn i Kangerlussuaq skal være med til at udvikle turismen i området. Sådan siger Naalakkersuisoq Erik Jensen, selvom Selvstyret i sin egen sektorplan fra 2015 skriver, at en ny havn i Kangerlussuaq skal tilpasses efter, at der kommer færre passagerer, når de nye lufthavne i Nuuk og Ilulissat bliver virkelighed.

Torsdag kunne Naalakkersuisoq for infrastruktur Erik Jensen fortælle, at der nu er afsat over 60 millioner kroner til tre nye havne, blandt andet en i Kangerlussuaq.

Men i Selvstyrets sektorplan for havne fra 2015 står, der blandt andet om en ny havn i Kangerlussuaq.

- Afgørende for projektet er imidlertid planerne om den fortsatte brug af lufthavnen i Kangerlussuaq. For hvis passagerhubbet flyttes til Ilulissat og / eller Nuuk, vil behovet for udskiftning af passagerer alt andet lige mindskes, og havneanlægget bør tilpasses herefter.

Men det prellede af på Erik Jensen fredag aften i Qanorooq.

- Vi må understrege, som det også er sagt tidligere, at der kommer rigtig mange turister til Kangerlussuaq. Det er en af årsagerne til, at Naalakkersuisut ønsker at udvikle turismen i området, som det også står skrevet i vores koalitionsaftale. Derfor er vi ved at arbejde på at forbedre mulighederne, sagde han.

Erik Jensen henviste desuden til, at der er lavet arbejdsgrupper om netop Kangerlussuaq og Narsarsuaqs fremtid, da begge byer som bekendt vil få mere konkurrence på atlantflyvninger, når lufthavnene i Nuuk og Ilulissat udvides.

- Vi er i tæt samarbejde med dem, om at skabe omfattende planer indenfor erhverv og turisme, sagde Erik Jensen fredag til Qanorooq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt