KNI giver erstatning til Peter Grønvold Samuelsens ofre

For at beskytte virksomhedens omdømme og komme ofrene i møde får de seks kvinder nu 30.000 kroner i erstatning fra KNI, skriver sermitsiaq.AG.
Peter Grønvold Samuelsen droppede i juni sin anke mod dommen fra kredsretten. Foto © : KNI
20. juli 2022 14:32

Opdateret 10:48: Artiklen er opdateret med oplysning om at KNI vil erkende sit ansvar og hjælpe kvinderne med at komme videre. 

KNI har besluttet at give erstatning til de seks kvinder, som anmeldte tidligere direktør i KNI Peter Grønvold Samuelsen for blufærdighedskrænkelser.

Det skriver Sermitsiaq.AG.

Peter Grønvold Samuelsen blev i april dømt i kredsretten. Dommen lød på tre måneder i anstalten og en erstatning på 5.000 kroner til hver af de seks kvinder.

Og nu får de så yderligere 30.000 hver kroner fra KNI, skriver Sermitsiaq.AG. 

Bestyrelsesformand Svend Hardenberg fortæller, at det både handler om, at uden erstatningen kunne kvinderne potentielt kan lægge sag an mod KNI, og så er det for at beskytte virksomhedens omdømme.

- Det handler også om KNI´s renommé. Sådan en sag skaber en dårlig stemning omkring virksomheden og specielt for dem, det er gået udover, siger formanden til Sermitsiaq.AG.

 

KNI ønsker at komme ofrene i møde. De har ikke haft nogen indikation om, at kvinderne ville anlægge sag, men KNI vil gerne erkende ansvar og hjælpe kvinderne med at komme videre.

Peter Grønvold Samuelsen accepterede dommen trods uenighed

I slutningen af juni kom det frem, at den 61-årige Peter Grønvold havde valgt at droppe sin anke mod dommen fra kredsretten.

Han havde ellers anket dommen til landsretten på stedet 19. april.

LÆS OGSÅ Peter Grønvold Samuelsen dropper at anke sag til landsretten

Han er dømt for at have begået blufærdighedskrænkelser mod i alt seks kvinder, mens de var ansat i KNI.

Han mener stadig, at han er uskyldig, men han har valgt at droppe ankesagen for at komme videre i tilværelsen. Det fortalte hans advokat, Finn Meinel til KNR i juni.

- Peter har besluttet at hæve anken for nu at få sat et punktum. Også selv om det punktum er utilfredsstillende, og også selv om han er uenig i den fremstilling af sagen, som er kommet frem, og som er grundlaget for dommen, sagde Finn Meinel.

Seks kvinder blev uønsket berørt

Sagen i kredsretten blev aflyst tre gange, inden der faldt dom 19. april 2022.

Alle seks kvinder fortalte i retten, at de under deres ansættelse blev udsat for uønskede berøringer fra deres daværende chef. Det var blandt andet berøringer af nakke, skuldre, hofter, ryg, armhuler og bagdel.

LÆS OGSÅ Offer for blufærdighedskrænkelser er taknemlig for, at hun nu kan komme videre med sit liv

Flere af kvinderne fortalte også om at blive krammet og kysset på kinden eller i nakken, og at han kunne finde på at tage fat i en BH-strop og ofte drejede samtaler over på sex.

Peter Grønvold Samuelsen afviste i retten alle anklager og krævede frifindelse.

Men han besluttede altså at acceptere dommen trods uenighed.