KNAPK skuffet over finanslovsforlag

KNAPK mener, at man i finanslovsforslaget reelt vil skære 1,3 millioner kroner til rådgivningsarbejdet for fiskerne og mener, at det burde være omvendt, at man bevilgede et større beløb til formålet.
Foto © : KNAPK
Skrevet af Apollo Jeremiassen
19. august 2015 18:09

- Finanslovsforslaget er nærmest chokerende og har ikke taget taget hensyn til, at fiskere og fangere langs hele kysten i dag har behov for kontinuerlig uddannelse og opgradering af deres viden.

Sådan skriver fisker- og fanger organisationen, KNAPK i en pressemeddelelse med deres kommentarer til Finanslovsforslaget for 2016.

Læs også Finanslovsforslag 2016 Flere fiskere påvirker økonomien negativt

Fisker- og fanger organisationen mener, at finanslovsforslaget for 2016 ikke er godt for fiskerne.

Og det på trods af at de nuværende medlemmer af Naalakkersuisut - uden undtagelse - har argumenteret for bedre forhold for fiskere under valgkampen og havde ambitioner, især om oplysnings- og uddannelsesinitiativer, skriver KNAPK.

- Men ikke alene vil man stærkt reducere oplysnings- og rådgivningsarbejdet for fiskerne, man vil også annullere den eksisterende servicekontrakt mellem KNAPK og det offentlige om netop dette rådgivningsarbejde.

Læs også Grønland skal være mindre afhængig af fiskeri

Rådgivningsfunktionen skal i stedet klares fra Selvstyredepartementet - eller som KNAPK kalder det - "det offentliges "fort", som af mange fiskere og fangere opfattes som en nærmest hermetisk lukket institution, hvor man ovenikøbet først skal lave en tidsbestilling for et møde!

Skriver KNAPK's formand, Henrik Sandgreen i sin kommentar til finanslovsforslaget, som skal debatteres når Inatsisartut starter efterårssamlingen i midten af september.

KNAPK mener, at man reelt vil skære 1,3 millioner kroner til rådgivningsarbejdet og skriver, at det burde være omvendt, at man bevilgede et større beløb til formålet.

Læs også Anda vil træffe hårde valg

- Rådgivningsfunktionen skal udvikles og ikke neddrosles, mener Henrik Sandgreen og skriver, at der burde være to rådgivningssteder i Grønland, et i nord og et i syd, skriver Henrik Sandgreen og fortsætter.

- KNAPK håber, at Naalakkersuisut i den kommende tid seriøst vil lytte til hvad vi har at sige som organisation. Vi er i hvertfald klar til at indlede en dialog med det samlede Naalakkersuisut, slutter formanden for fisker- og fanger organisationen, Henrik Sandgreen.