Foto: Jonas Fievé/KNR

Grønland skal være mindre afhængig af fiskeri

Sådan lyder anbefalingen fra Danmarks Nationalbankdirektør, Lars Rohde, som har været i Nuuk for at mødes med direktøren for Grønlandsbanken.

Hvis landet skal klare sig igennem den økonomiske krise, og ikke igen havne i en situation med underskud på finanserne, så er det nødvendigt, at Grønland satser på flere erhverv.

Det understreger Danmarks Nationalbankdirektør, Lars Rohde under et besøg i Nuuk, hvor han skulle mødes med direktøren for Grønlandsbanken.

-Det giver nogle risici for samfundet, hvis fangsterne svigter, eller hvis verdensmarkedet af den ene eller anden grund begynder at falde prismæssigt, og det har man set historisk i perioder, at det godt kan ske begge dele.

Læs også Finanslovsforslag 2016 Flere fiskere påvirker økonomien negativt

I tirsdags præsenterede Naalakkersuisut næste års finanslov. En finanslov med et forventet underskud på 65 millioner kroner. 

 

Naalakkersuisut vil gøre landet mere uafhængig af fiskeri

Men Naalakkersuisuq for finanser Andreas Uldum understreger, at de er klar over problematikken og, at Naalakkersuisut arbejder på at gøre landet mere uafhængige af fiskeriet.  

-Der er masere af muligheder, man skal bare tænke ud af boksen og samarbejde mere med erhvervslivet og kommunerne for at danne rammerne for, at man kan drive en sund virksomhed.

Læs også Finanslov skaber splid

 

Uddannelse, uddannelse og uddannelse

Desuden påpeger Lars Rohde, at landet skal satse mere på ungdommen, som netop skal sikre en sund økonomi for landet i fremtiden. 

- I skal sikre, at flere får en erhvervsuddannelse og, så man i højere grad kan erstatte den importerede arbejdskraft med kompetencer, som er lokale, siger Lars Rohde til KNR.

Læs også Partii Naleraq: Det er et løftebrud og skader tilliden

Læs også Anda vil træffe hårde valg

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt