KNAPK ønsker også udskydelse af fiskerilov

Fiskeriloven skal ikke fremlægges på efterårssamlingen. Der er brug for mere tid til at få skabt et kompromis om loven, mener KNAPK. Arbejdsgiverforeningen Grønlands Erhverv er kommet med en lignende udmelding.

Naalakkersuisoq for fiskeri, Erik Jensen, har meddelt, at han holder møder med fiskerierhvervet om den nye fiskerilov, men der vil samtidig blive holdt fast i essensen af forslaget fra sidste år.

Både KNAPK og Grønlands Erhvervs oplyser, at Naalakkersuisoq for fiskeri Erik Jensen har sagt til dem på møder i denne uge, at fiskerilovsforslaget vil blive fremsat på den kommende efterårssamling.

Men det mener KNAPK altså ikke er en god idé. Fisker- og fangerorganisationen anmoder i stedet Naalakkersuisut om ikke at fremlægge lovforslaget på den kommende samling.

LÆS OGSÅ Erik Jensen modsiger sig selv

- Vi mener at det er en meget vigtig lov, som bør diskuteres meget mere indgående, og i sær konsekvenserne af en eventuel godkendelse af lovudkastet. Så jeg mener, at emnet bør udsættes til for eksempel næste år, siger direktør i KNAPK, Tønnes "Kaka" Berthelsen.

Medie: Fiskerilovsforslag afvist af formandskab

Indtil videre er forslaget ikke på den officielle dagsorden for efterårssamlingen, men Naalakkersuisut har fortsat mulighed for at efteranmelde forslaget og få det med på samlingen - hvis altså Inatsisartuts formandskab vil godkende det.

Sermitsiaq.ag skriver torsdag morgen, at Formandskabet i Inatsisartut har afvist at optage fiskerilovsforslaget på efterårssamlingen. 

Men ifølge formand for Inatsisartut, Hans Enoksen har formandsskabet slet ikke modtaget lovforslaget fra Naalakkersuisut på nuværende tidspunkt.

- Formandskabet vil holde møde om det, hvis forslaget indleveres, siger Hans Enoksen til KNR. 

KNR arbejder på at få en kommentar til sagen fra naalakkersuisoq for fiskeri, Erik Jensen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt