Kim Ujarak Lorentzen skal kæmpe mod verdens stærkeste mænd

Grønlands stærkeste mand skal i maj måned deltage i konkurrencen om at blive den stærkeste mand på kloden.
Kim Ujarak Lorentzen vandt Arnold Classic i 2021 Foto © : Arnold Sportsfestival
Skrevet af Noah Mølgaard
07. marts 2022 14:46

Der lød lettelsens suk, da Grønlands stærkeste mand Kim Ujarak Lorentzen fik den officielle invitation til at deltage i konkurrencen Worlds strongest man.

Der skal han i slutningen af maj kæmpe mod stærkeste mænd i verden, der, ligesom ham selv, har brugt mange timer i træningslokalet i bestræbelse på at blive verdens stærkeste mand.

Kim Ujarak Lorentzen fik allerede i begyndelsen af februar besked fra arrangørerne, at han nu er kommet i betragtning til at blive inviteret til Worlds strongest man. Nu har han fået den officielle invitation.

- Jeg er meget lettet nu. Jeg har haft meget store forhåbninger til at kunne komme med til konkurrencen Worlds strongest man, siger Kim Ujarak Lorentzen.

LÆS OGSÅ Ny rekord: Kim Ujarak Lorentzen løfter 425 kilo i dødløft

Han har gjort sig godt bemærket i løbet af det sidste års tid, hvor han blandt andet vandt den internationale konkurrence, Arnold Classic i England og satte ny rekord i dødløft i februar, hvor han løftede 425 kilo.

- Det går godt med træningen. Jeg har også startet træningen før jeg fik den officielle invitation. Jeg følte det alligevel som et stort boost styrkemæssigt, da jeg fik den officielle invitation, siger Kim Ujarak Lorentzen.

Ingen konkurrence foreløbig

Der bliver kæmpet i forskellige discipliner ved stærkmandskonkurrencer og deltagere får først besked om hvilke discipliner de skal kæmpe i kort tid før konkurrencer.

- Det er derfor meget vigtigt at være godt forberedt til så mange discipliner som muligt, siger Kim Ujarak Lorentzen, der nu koncentrerer sin træning på discipliner, hvor han ikke opnår topresultater.

- Worlds strongest man er den absolut højeste konkurrence, hvor deltagere også topper i deres karriere. Det bliver derfor meget spændende, hvor godt jeg kan være på det niveau, siger Kim Ujarak Lorentzen.

LÆS OGSÅ Kim Ujarak Lorentzen blev samlet vinder i England

Han holder nu pause fra konkurrencer og fokusere kun på deltagelsen i Worlds strongest man, hvor han udover over pumper muskelmasserne også skal have fokus på at undgå skader.

Worlds strongest man afvikles i Californien i Sacramento fra den 24. til 29. maj.