Kim Ujarak Lorentzen blev samlet vinder i England

Arnold Sportsfestival i England med deltagelse af 32 stærke mænd fra hele verden blev præget af stævnets grønlandske deltager
Kim Ujarak Lorentzen ved præmieoverrækkelsen i Arnold Sportsfestival 2021 Foto © : Arnold Sportsfestival
Skrevet af Noah Mølgaard
03. oktober 2021 09:56

Grønlands stærkeste mand Kim Ujarak Lorentzen har lavet en ny fantastisk bedrift.

Han vandt i den internationale stærkmandskonkurrencenArnold Sportsfestival i England, da konkurrencer i disciplinerne log og dødløft blev lagt sammen.

Der blev løftet 140 kilo i log, hvor vægtstangen skal løftes til strakte arme og der skulle løftes så mange gange som muligt i løbet af et minut.

- Der løftede jeg seks gange, fortæller Kim Ujarak Lorentzen til KNR, der vandt konkurrencen i log.

Der blev også konkurreret efter samme princip i dødløft, hvor der var 300 kilo på vægtstangen. Der blev ti løft godkendt for Kim Ujarak Lorentzen.

- Jeg løftede faktisk ellers elleve gange, men jeg lagde vægten for hurtigt ned en enkelt gang inden dommeren havde signaleret godkendelse. Hvis det var blevet godkendt, så havde jeg lige så mange løft som vinderen i dødløft, siger Kim Ujarak Lorentzen.

LÆS OGSÅ Kim Ujarak Lorentzen skal kæmpe mod internationale giganter

Han blev dermed samlet vinder.

Stærkmandsstævnet Arnold Sportsfestival blev afviklet i Birmingham i et af verdens største arenaer til stærkmandskonkurrencer. Samtlige billetter er udsolgt, hvor der i løbet af tre dage have været omkring 60.000 tilskuere.

Selfies med Kim

Kim Ujarak Lorentzens hidtidige bedrifter er ikke gået ubemærket hen.

- Stærkmandskonkurrencerne er meget populære i England. Der var en del, der allerede kendte mit navn og ville have selfies med mig, fortæller Kim Ujarak Lorentzen.

Arrangører af Arnold Sportsfestival er også imponeret af Kim Ujarak Lorentzens resultater i England.

- De har nu allerede spurgt om jeg vil med til verdensmesterskabet official strongman games og vil hjælpe med hensyn til indrejsevisum til USA, hvor konkurrencen finder sted, siger Kim Ujarak Lorentzen.

LÆS OGSÅ Ny rekord: Taatsi Gabrielsen løfter 360 kilo

Han udtrykker også stor taknemmelighed til Fitnessgl, der er arrangør af Greenland Strongest og har hjulpet med deltagelse i internationale stævner.

LÆS OGSÅ Rekord: Kim Ujarak Lorentzen løfter 401 kilo

Nye døre blev åbnet, da Kim Ujarak Lorentzen satte rekord i rigsfællesskabet, da han løftede 401 kilo i dødløft sidste år. Det førte til invitationer i udlandet og nu har han igen lavet flot resultat som også synes at åbne nye døre i stærkmandskonkurrencer.

- Ja, det ser sådan ud, slutter en beskeden Kim Ujarak Lorentzen.