Kim Ujarak Lorentzen skal kæmpe mod internationale giganter

Arnold Sportsfestival i England får grønlandsk deltager i begyndelsen af oktober.
Kim Ujarak Lorentzen skal kæmpe mod stærke mænd fra hele verden i begyndelsen af oktober. Foto © : Kim Lorentzen
Skrevet af Noah Mølgaard
20. september 2021 10:59

32 stærke mænd fra hele verden skal deltage i Arnold Sportsfestival i England, og hele stævnet er opkaldt efter Arnold Schwarzenegger.

LÆS OGSÅ Rekord: Kim Ujarak Lorentzen løfter 401 kilo

Grønlands stærkeste mand Kim Ujarak Lorentzen er blandt deltagerne, og han klarede kvalifikationskonkurrencen stærkt.

- Vi skulle gennem en online kvalifikationsturnering, hvor vi skulle lave så mange dødløft som muligt i løbet af et minut. Og det samme med løftedisciplinen log. Jeg vandt hele kvalifikationskonkurrencen, fortæller Kim Ujarak Lorentzen til KNR.

Løfter 400 kilo

22 deltagere er inviteret direkte til Arnold Sportsfestival, mens der skulle afvikles kvalifikationskonkurrence om de resterende ti pladser.

LÆS OGSÅ Kim Ujarak Lorentzen blev årets idrætsmand i Nuuk

Kim Ujarak Lorentzen deltog i en stærkmandskonkurrence i Sverige i sommer, der har været med til at løfte hans træningsniveau.

- Jeg har løftet 400 kilo i dødløft to gange siden konkurrencen i Sverige. Så jeg har haft en markant fremgang i forhold til sidste år, siger Kim Ujarak Lorentzen.

Hans muskler kommer på hårdt arbejde med korte mellemrum.

LÆS OGSÅ Danmarks stærkeste mand udfordrer Kim Ujarak Lorentzen

Konkurrencen Greenland Strongest afvikles i Nuuks multihal Inussivik lørdag den 25. september. Danmarks stærkeste mand, Emil Jensen, kommer for at konkurrere direkte mod Kim Ujarak Lorentzen.

- Jeg glæder mig så meget til konkurrencen i England, at jeg ellers ville ønske, at Greenland Strongest afvikles på et andet tidspunkt, siger Kim Ujarak Lorentzen.

- Min krop bliver udsat for meget stor belastning i løbet af kort tid. Jeg har lyst til at spare på kræfterne, men jeg kan ikke gøre noget ved situationen, siger Kim Ujarak Lorentzen.

Konkurrencen Arnold Sportsfestival bliver betragtet som verdensmesterskab i disciplinerne dødløft og log.