Kim Ujarak Lorentzen blev årets idrætsmand i Nuuk

Der var traditionen tro uddelinger af sportspriser tre hellige kongers dag i Nuuk. Men traditionen med stor festlig forsamling kunne dog ikke overholdes.

2020 har været et år uden grønlandsmesterskaber i flere sportsgrene. Det satte også sit præg på årets udgave af idrættens dag i Nuuk den 6. januar.

Antallet af kategorier ved prisuddelingen er i år skåret ned til fire mod seks sidste år.

Der er i år kåringer i kategorierne årets idrætsnavn, rollemodel, initiativtager og særlig pris.

Det var også populært valg, da Kim Ujarak Lorentzen blev kåret som årets idrætsnavn. Han satte rekord i rigsfællesskabet den 24. oktober, da han løftede 401 kilo i dødløft.

Utraditionel konkurrence

Arrangør af konkurrencen som Grønlands stærkeste mand Allan Juhl fik prisen som initiativtager. Han gik utraditionelt til værks, da forsamlingsforbuddet forhindrede arrangementer med deltagelse fra forskellige kommuner. Konkurrencen blev afviklet i Ilulissat, Nuuk og København ved hjælp af internettet og messenger.

Uiloq Mathæussen løb i bogstaveligste forstand med prisen som årets rollemodel for sin indsats med at starte løbeklubben Runderful Nuuk. Hun spreder også løbekonceptet til kysten for at skabe større samarbejde mellem løbere i forskellige byer.

Alder er kun et tal for 75-årige Rebekka Olsvig. Hun er som frivillig i foreningen Red barnet træner i badminton for mindre bemidlede familier. Hun har også været med til at skabe mulighed for skitræning for samme målgruppe. Rebekka Olsvig fik derfor årets særlige pris for sit arbejde som ildsjæl.

Alle prismodtagere fik en statue som kunstneren Kim Eriksen har lavet til sportsprisuddelingen.

Kommuneqarfik Sermersooq vil også uddele priser i de andre byer inden for kommunen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt