Kim Kielsen mener ikke, at Finans- og Skatteudvalget kan tvinge ham til at dukke op til et samråd, da arbejdet med lufthavnene sorterer under andre medlemmer af Naalakkersuisut.Foto: KNR

Kim Kielsen: Jeg forstår ikke finansudvalgets kritik

Formanden for Naalakkersuisut affejer hård kritik fra Finans- og Skatteudvalget. Udvalget har alle de informationer, de skal bruge, siger han.

- Ifølge min mening er der ingen belæg for kritik.

Sådan lyder det fra formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen (S) efter en weekend, hvor han er blevet udsat for voldsom kritik.

Fredag aften bragede Inatsisartuts finans- og skatteudvalg nemlig ud med en verbal lussing til både Kielsen og underskrivelsen af en aftale om anlæggelse af de to lufthavne i Ilulissat og Nuuk.

LÆS OGSÅ Udvalgsformand forlanger at blive orienteret om lufthavne

Et flertal i udvalget er stærkt utilfredse med, at de ikke kender til flere detaljer i aftalen mellem Kalaallit Airports og Munck Gruppen, som skal bygge lufthavnene. Det er økonomien i anlæggelsen af de to lufthavne, og anlæggelsens konsekvenser for samfundsøkonomien, som udvalget vil have mere indsigt i.

Og derfor var der i fredags et hasteindkaldt møde i Finans- og Skatteudvalget, hvor sagen blev diskuteret.

Tirsdag skal aftalen - i hvert fald efter planen - skrives under.

Kom, du skal til møde

Men ifølge Kim Kielsen mangler udvalget ingen detaljer. Naalakkersuisoq for finans- og infrastruktur har allerede holdt adskillige møder med finansudvalget, siger han.

- Både Naalakkersuisoq for finanser og infrastruktur og jeg selv har flere gange holdt møde med udvalget om sagen. Naalakkersuisoq for finanser har også flere gange forklaret dem om de samfundsøkonomiske konsekvenser, siger Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Finansudvalget vil have stoppet underskrivelse af lufthavnsaftale

Han deltog ikke på det hasteindkaldte møde i fredags - og det har fået hans egen partifælle og formand for Finans- og Skatteudvalget Hermann Berthelsen op ad stolen og sige "dette er ikke er første gang, at formanden for Naalakkersuisut udebliver fra et samråd uden begrundelse."

Men det er der heller ikke noget hold i, lyder det fra Kielsen.

- Inatsisartut kan ikke give ordre til formanden for Naalakkersuisut og sige "kom, du skal til et møde i det her udvalg", når det ikke er hans sagsområde, siger Kim Kielsen.

Medie: Berthelsen kørte solo 

KNR har forsøgt at få oplyst, hvorvidt aftalen mellem Kalaallit Airports og Munck Gruppen fortsat underskrives tirsdag som planlagt. Det har ikke været muligt at få oplyst, hverken hos Kalaallit Airports eller hos departement for infrastruktur.

Ifølge Sermitsiaq.ag så var Hermann Berthelsen det eneste af Siumuts tre medlemmer i Finans- og Skatteudvalget, som deltog i samrådet fredag, der endte med, at et flertal i udvalget forlangte underskrivelsen af aftalen med Munck Gruppen stoppet.

Én af de fraværende var Siumuts gruppeformand, Karl Kristian Kruse.

Han siger til Sermitsiaq.ag, at Siumuts gruppe først vil tage stilling til Finans- og Skatteudvalgets udmelding, når gruppen mødes onsdag. Her vil Kalaallit Airports aftale med Munck Gruppen efter planen være underskrevet.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt