Amatørskuespillere mødes til Kiinnat festival 2018

Omkring 100 amatørteater enthusiaster fra hele kysten sætter i disse dage kursen mod Grønlands Nationalteater i Nuuk, hvor de skal deltage i amatørteaterfestivalen Kiinnat Festival 2018.
Foto © : Kiinnat Festival 2018
Skrevet af Karsten Sommer
21. august 2018 07:15

De 100 teaterglade personer består af 8 grupper fra 8 byer og bygder, der skal udveksle erfaringer og vise egne forestillinger, både for hinanden og for offentligheden.

Teaterchef Susanne Andreasen fortæller at man de sidste 3 år har afholdt seminarer for amatørteatrene.

- Formålet med dem har været at give amatørteatre større viden om teaterproduktion og give dem inspiration og redskaber til at kunne videreudvikle deres egne teaterforeninger, siger hun.

Og mødet med de teaterglade folk fra kysten har vist så store potentialer hos deltagerne, at man nu kaster sig ud i at afholde en egentlig amatørteaterFESTIVAL i Nuuk.

Skuespiller Connie Kristoffersen har inden festivalen besøgt de enkelte grupper og givet dem vejledning og information.

- Dem jeg har besøgt, er meget dygtige, og har brugt stor energi på at lave deres egne forestillinger. Og man mærker tydeligt at teaterarbejdet har stor betydning i de lokale samfund, siger hun.

Nu glæder Grønlands Nationalteater til at mødes med de 100 deltagere, som viser deres forestillinger for offentligheden forskellige steder i Nuuk i dagene 25. og 26. august. Og der er gratis entré til alle forestillinger.

Deltagerne i Kiinnat Festival 2018 kommer fra Kullorsuaq, Innaarsuit, Ilulissat, Qasigiannguit, Aasiaat, Paamiut, Qaqortoq og Tasiilaq.

Foto © : Kiinnat Festival 2018