- Luften er blevet renset, siger Nikkulaat Jeremiassen, der sidste måned var med til at kræve Kim Kielsens afgang som formand for Siumut.Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Kielsen-kritikere begraver stridsøksen

Luften er angiveligt blevet renset, og partiet står igen samlet bag Kim Kielsen som formand for Siumut. Det melder både kritikerne og resten af partiet.

Medlemmerne af Inatsisartut vender i dag tilbage fra sommerferie, hvor det bliver interessant at se, hvordan samarbejdet bliver i Siumut-gruppen.

Seks lokalafdelinger, seks ud af ti Inatsisartut-medlemmer og en naalakkersuisoq har nemlig hen over sommeren offentligt udtrykt mistillid til deres egen formand, Kim Kielsen.

Den massive interne uro var på dagsordenen, da partiets hovedbestyrelse og kritikerne tirsdag og onsdag holdt møder for at få udredt trådene.

LÆS OGSÅ Kritiske lokalformænd: Kielsen har været for fraværende

Her er luften blevet renset, siger Nikkulaat Jeremiassen, der sidste måned var med til at kræve Kim Kielsens afgang som formand for partiet.

- Vi har fremlagt vores ønske om at blive hørt i gruppen. Jeg vurderer, at vores møde i går var meget vigtig - også i forhold til Siumuts styrkede virke fremover, siger Nikkulaat Jeremiassen.

Tilliden genoprettet

Han svarer dog noget tilbageholdende på KNR's gentagne spørgsmål om, hvorvidt kritikerne fortsat nærer mistillid til Kim Kielsen, men i sidste ende siger Jeremiassen, at tilliden er genoprettet.

Jeg vil gerne have, at du svarer med et ja eller nej. Kan du på vegne af alle kritikere af Kim Kielsens formandskab sige, at I har tillid til ham igen?

- Som jeg sagde, så blev luften renset, og jeg kan svare ja til det, svarer Nikkulaat Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Kielsen svarer på kritik efter 16 dages stilhed

Siumuts næstformand, Karl Kristian Kruse, var med til møderne, og han påstår, at der er enighed mellem kritikerne og resten af partiet.

- I vores parti taler vi med hinanden om meningsforskelle. Men til mødet blev vi enige om, at vi skal være fælles om at arbejde for landet og dets befolkning, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt