Nytårstale Kielsen får ros af børnetalsmanden

Kim Kielsens fokus på børn i sin nytårstale vækker glæde hos børneorganisationen MIO.
Foto © : MIO
Skrevet af Kenneth Elkjær
03. januar 2017 14:39

Formanden for Naalakkersuisut havde afsat en del af sin nytårstale til børnene her i landet. 2016 var udråbt til børnenes år, men arbejdet på den front skal fortsætte, selvom 2016 natten til søndag blev til 2017, lød budskabet fra Kim Kielsen.

- I virkeligheden burde hvert eneste år være børnenes år. Vores børn er vores fremtid. I dag rydder vi stenene fra vejen mod selvstændighed en for en. Men det er først og fremmest vores børn, der kommer til at gå ad denne vej, sagde han i sin nytårstale søndag aften.

LÆS OGSÅ Luftig og uforpligtende nytårstale fra Kielsen

Og den melding vækker glæde hos børnetalsmand Aviâja Egede Lynge.

- Jeg har haft et stort ønske om, at børnenes år 2016 ikke kun begrænsede sig til dette ene år, men bredte sig udover et årti. Forandring tager tid og kræver, at vi for alvor tager ansvar. Det gør mig derfor glad, at høre at formanden for Naalakkersuisut har samme holdning om at alle år bør være børnenes år, udtaler hun i en pressemeddelelelse.

Hun opfordrer samtidig alle voksne her i landet til at tage ansvar for børn og unge, hvilket også var et punkt, Kim Kielsen berørte i sin nytårstale.

- Alle mennesker er børn indtil de bliver 18 år og det er voksnes ansvar, at sikre disse børn har et godt og sundt liv med mulighed for at udvikle sig. Jeg synes formanden udtrykte dette budskab om at tage ansvar rigtig godt i sin nytårstale, udtaler børnetalsmand Aviâja Egede Lynge.

Se hele nytårstalen her

Kim Kielsenip Ukiortaami Oqalugiarnera 01.01.2017