Kendt hotel sættes til salg af selvstyret

Hotel Kangerlussuaq er blevet sat til salg, og kan se frem til at blive privatiseret, hvis naalakkersuisut vil godkende salget.
Hotel Kangerlussuaq der er ejet af Mittarfeqarfiit, som hører under Selvstyret, kan blive privatiseret, hvis Naalakkersuisut godkender salget.
25. maj 2023 15:59

Det er nu, du skal slå til, hvis du drømmer om et eje et hotel.

I Kangerlussuaq er Hotel Kangerlussuaq, som ejes og drives af Mittarfeqarfiit, nemlig blevet sat til salg. Det over 5000 kvadratmeter store hotel ligger i direkte forbindelse med lufthavnen.

Hotellet har 61 værelser og flere eksterne lejemål både kontor, lager og en butik, som tilsammen udgør de sammenlagt 5357 kvadratmeter.

Årsagen til, at hotellet er blevet sat til salg handler om, at det er blevet besluttet af Inatsisartut, at man vil give naalakkersuisut bemyndigelse til at sælge. Den bemyndigelse har naalakkersuisut så udnyttet. 

Det oplyser Kenneth Bøjler, som er afdelingschef i afdelingen for Infrastruktur i selvstyret.

- Hotellet er lige nu ejet og drevet af Mittafeqarfiit, som er et selskab, som skal drive lufthavne og ikke burde have ansvar for at drive hoteller. Det har naalakkersuisut arbejdet for længe, siger han.

Han pointerer i den forbindelse, at det kun vil være en fordel for byen, hvis man får private næringsdrivende til at drive hotellet i Kangerlussuaq.

Turisme til Kangerlussuaq

Det forventes, at de to kommende internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat er klar til drift til næste år, men ifølge Kenneth Bøjer forventer Qeqqata Kommunia ikke, at det vil få betydning for antallet af turister.

- Det er lidt misforstået, at turisterne kun ser lufthavnen i Kangerlussuaq. Der er rigtig mange, som vælger en overnatning eller nogle timer i byen, og jeg ved, at kommunen arbejder for at få flere turister til, siger han.

Når det kommer til turisme i området, forventes det også, at en ATV-vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq vil være klar i slutningen af 2024, fremgår det af salgsopstillingen fra Netbolig.

Derudover står der, at hotellet vil blive solgt til den højest bydende, og at der ikke er en budfrist, og at købsbud på hotellet derfor vil blive vurderet løbende.

Dog fremgår det også, at man som køber skal være opmærksom på, at naalakkersuisut forbeholder sig retten til at forkaste alle tilbud, da naalakkersuisut skal godkende salget.

Hotellets pris fremgår dog ikke i salgsopstillingen fra Netbolig.