Kasper Hjulmand vil give sparring til grønlandsk idræt

Idrættens evne til sammenhold er enorm drivkraft. Grønlands landstræner i fodbold Morten Rutkjær og Danmarks landstræner Kasper Hjulmand går sammen i den målsætning.
Gamle holdkammerater i B93 med stor kærlighed til grønlandsk fodbold. Grønlands landstræner Morten Rutkjær og den danske landstræner Kasper Hjumand Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
08. maj 2023 13:53

En af udendørssæsonens allerførste træninger i fodbold i Nuuk blev overværet af den danske landstræner, Kasper Hjulmand, i sidste uge.

Dirigentstokken i træningen blev holdt af Grønlands landstræner, Morten Rutkjær, mens hans kollega fulgte med fra sidelinjen. Og der blev snakket om fodbold efter træningen.

- Det er et kæmpe boost for os, at han bakker os op, siger Morten Rutkjær til KNR.

- Og det er lige så meget at få bekræftet de ting, som vi har arbejdet med heroppe, men også en masse ideer om, hvordan man skal gribe tingene an, siger Morten Rutkjær.

Han har en fortid som aktiv spiller i den københavnske klub B-93, hvor Kasper Hjulmand var en af hans holdkammerater.

Hjulmand har været Nuummioq

Den danske landstræners interesse i udvikling af grønlandsk fodbold bunder også i fodboldens og den øvrige idræts afsmittende virkning på samfundet.

- Jeg tror, at der er en stor gevinst i, at alle samarbejder i samfundet i alle instanser om at få flest mulige børn til at dyrke idræt, siger Kasper Hjulmand til KNR.

Han er ambassadør for FN’s børnerettighedsorganisation UNICEF, der i sidste uge holdt stort møde med organisationer og kommuner om at få flest mulige børn til at dyrke idræt.

- Jeg kan måske inspirere med måden, man kan gøre tingene på. Og måden man kan drømme om ting, siger Kasper Hjulmand.

- Man skal tænke på ikke at arbejde i søjler, men tænke på samarbejde. Og hvordan det private erhvervsliv, kommunerne og idrætten kan arbejde sammen og få bedre faciliteter, dygtigere trænere og videns dele på det i hele Grønland, siger Kasper Hjulmand.

Han har tilbragt en del af sin barndom i Nuuk, hvor hans far lavede radiosport i KNR, og hans lillesøster blev født i Grønland.

- Jeg har derfor meget stor kærlighed til Grønland, slutter Kasper Hjulmand.