Karl Kristian: Vi er på vej frem

Siumuts målsætninger har ikke taget større skade af, at nu tidligere formand for Naalakkersuisut og partiet Siumut, Aleqa Hammond, har misbrugt midler fra landskassen, derfor agter vi at arbejde videre med vores målsætninger når vi har vundet valget, siger fungerende næstformand i Siumut, Karl-Kristian Kruse til KNR.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
07. oktober 2014 14:08
Versionist Simon Uldum -

Han tilføjer, at den nye formand for Siumut sagtens kan føre partiet videre i det spor, som trekløveret, stifterne af partiet Siumut, Jonathan Motzfeldt, Moses Olsen og Lars-Emil Johansen, har lagt.
   
- Det at man ofrer sig for samfundets interesser, viser også styrke og arbejdsvilje. Samfundet kan godt se, at Siumut er parat til at føre partiet videre i det spor, som trekløveret Jonathan Motzfeldt, Moses Olsen og Lars-Emil Johansen har lagt ved stiftelsen af partiet Siumut i 1977.
 
Karl-Kristian Kruse tilføjer, at partiet Siumut ikke har lidt større skade, efter at det er blevet afsløret at tidligere formand for Naalakkersuisut har misbrugt skattekroner.
 
- Jeg mener ikke, at vore politiske målsætninger har taget skade af, at vores formand er trådt tilbage. Vi har stadig de samme målsætninger og dem vil vi forsætte med at kæmpe for. Derfor regner jeg da også med, at vi vil videreføre disse, når vi har vundet valget.

Bredt samarbejde

Karl-Kristian Kruse fortæller også, at et af målene er, at få etableret et samarbejde på tværs af alle partier i Inatsisartut.
 
- Det bliver det næste skridt. Vi er nødt til at samarbejde i endnu højere grad, for landet og befolkningens bedste. Derfor er vi nødt til at få en dialog igang imellem partierne, det er vores mål for næste valg, fortæller fungerende næstformand i Siumut, Karl-Kristian Kruse.
 
Siumut holder ekstraordinært landsmøde den 18. oktober i Nuuk, og indtil videre har Kim Kielsen og Doris Jakobsen meldt deres kandidatur til formandsposten i Siumut.