Karl Kristian Kruse fik et glimrende valg

Det nye Inatsisartut får et medlem fra en meget lille bygd. Niaqornat, der er en lille bygd med godt 50 indbyggere i nærheden af Uummannaq, får deres første landstingsmedlem. Karl Kristian Kruse er iværksætter og ivrig fortaler for udvikling af landets mange bygder frem for afvikling.
14. marts 2013 14:15

Hjemme i Niaqornat er Karl Kristian Kruse manden, der sikrede fiskefabrikken da Royal Greenland havde valgt at lukke den ned. Her viste Kruse sig som en dygtig og benhård forhandler, og resultatet blev, at fiskefabrikken blev til et selskab, hvor hele bygden økonomisk støttede op omkring at holde den i drift.

- Jeg er meget glad for, at så mange har stemt på mig, og det forpligter mig i årene fremover. Jeg har jo mærkesager, der ligger meget tæt op af partiets, men jeg vil specielt gerne arbejde for udvikling over hele landet, også i de mindre bygder. Det er især indenfor fiskeriet, vi er nødt til at gøre noget. Efter Arctic Green Foods konkurs er der ingen indhandlingsmuligheder i de steder, hvor selskabet har indhandlingsanlæg. Så det er meget vigtigt, at der kommer klarhed omkring dette hurtigst muligt, fortæller Karl Kristian Kruse til knr.gl.

Med det store kontingent af Inatsisartut-medlemmer Siumut har fået af vælgerne, kan det være vanskeligt at forudse, hvilke udvalgsposter Karl Kristian Kruse vil få tildelt, men hans interesser ligger omkring iværksætteri og lokal udvikling.

-Jeg mener, at lovgivningen skal indrettes således, at det bliver nemmere for befolkningen/iværksættere at starte private produktionsanlæg op, og derfor skal der skabes bedre rammer for dem. Det skal ganske enkelt være lettere at skabe lokal udvikling for de mange iværksættere, vi har rundt omkring, ud fra deres egne forhold og erfaringer, forklarer Karl Kristian Kruse.