KANUNUPE har fået ny formand

Bygdernes forening har fået ny formand. Bygdebestyrelsesformand for Innaarsuit, Naajaat og Aappilattoq, der ligger ved Upernavik, er den nye formand.
Karl Petersen
- Min opgave som formand er at følge dagsordenspunkterne fra KANUNUPEs generaforsamling til dørs, for eksempel ved at forfølge de løfter, der bliver givet under sådanne konferencer. Det er min plan, siger Karl Petersen. Foto © : KNR / Andreas Wille
Skrevet af Jens Thorin
09. september 2022 16:37
Versionist Hanne Petersen

Ove Villadsen har trukket sig som formand for bygdernes forening, KANUNUPE, efter knap et års virke. Han trak sig, da han gerne vil have mere tid til sin egen virksomhed.

Karl Petersen fra Aappilattoq meddelte fredag 9. september, at han blev valgt som den nye formand for KANUNUPE under foreningens ekstraordinære generalforsamling.

Karl Petersen skal videreføre opgaver, der blev fastlagt under KANUNUPEs sidste generalforsamling.

LÆS OGSÅ Bygdernes sammenslutning: Vi vil have kloakker

Han vil blandt andet følge de debatter, der var under konferencen om bosteder, til dørs, siger han.

- Min opgave som formand er at følge dagsordenspunkterne fra KANUNUPEs generaforsamling til dørs, for eksempel ved at forfølge de løfter, der bliver givet under sådanne konferencer. Det er min plan, siger KANUNUPEs nye formand Karl Petersen.

Ifølge tallene fra Grønlandsk Statistik var beboerne i samtlige grønlandske bygder i juli dette år i alt 6.971. Det svarer til 12,3 procent af den samlede grønlandske befolkning.