Formand: KANUKOKA kørte ikke som det skulle

KANUKOKAs formand erkender, at foreningen frem mod dens nedlæggelse har haft svært ved at levere en god service til medlemskommunerne.
19. december 2017 16:34

KANUKOKA bliver fortid næste år 31. juli. I formiddag oplyste formand Simon Simonsen nemlig, at kommunernes landsforening har valgt at nedlægge sig selv.

Én af kritikerne af foreningen har været Kommune Qeqertalik, hvor borgmester Ane Hansen har fremført, at KANUKOKA yder en ringe service til sine medlemmer.

Formanden kan godt genkende kritikken:

- KANUKOKA kører ikke som det skal længere. Og det er der flere forskellige årsager til, siger formand for KANUKOKA, Simon Simonsen.

Nye kommuner vil ikke være med

Foreningen nedlægger sig selv, og en væsentlig del af årsagen er, at de to nye kommuner i nord, Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik, ikke ønsker at være medlemmer.

LÆS OGSÅ KANUKOKA nedlægger sig selv

Derudover meldte landets befolkningsrigeste kommune - Kommuneqarfik Sermersooq - sig ud af foreningen tilbage i 2014.

Simonsen siger, at foreningen ikke kan køre videre med kun to medlemmer:

- Og det kan enhver jo godt se. Foreningen vil have meget dårlige muligheder kun to kommuner af fem kommuner er medlemmer, siger Simon Simonsen.

Formanden i overgangsudvalget og kommende borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen, sagde den 28. november, at Qeqertalik ikke vil arve Qaasuitsup Kommunias medlemsskab af KANUKOKA.

Hansen: Dårlige service efter flytning af sekretariat

Og få dage før denne udmelding, sagde den kommende borgmester også:

- Som jeg ser det, så ydede KANUKOKA bedre service, da sekretariatet lå i Nuuk. Konsulenterne ydede god service, men den service findes bare ikke længere, nu da sekretariatet er flyttet til Maniitsoq. Den viden, der før i tiden var oparbejdet, er gået tabt, eller er blevet begrænset. Jeg sætter derfor spørgsmål ved et eventuelt medlemskab, sagde Ane Hansen.

LÆS OGSÅ Borgmester giver dødskysset til KANUKOKA

Det kan formanden for KANUKOKA nikke genkendende til. Han begrunder den ringere service med blandt andet, at det har været svært at finde medarbejdere på grund af organisationens tilpasning til en ny virkelighed med færre medlemmer.

- Derfor er servicen måske blevet ringere, siger Simon Simonsen.

LÆS OGSÅ Tidligere formand kan afgøre KANUKOKAS skæbne