KANUKOKA nedlægger sig selv

Kommunernes Landsforening, KANUKOKA, nedlægger sig selv. Det blev besluttet på det ekstraordinære delegeretmøde i går, mandag.
19. december 2017 09:22

Artiklen er opdateret med en reaktion fra Simon Simonsen kl 13.04.

Formand for KANUKOKA, Simon Simonsen, ærgrer sig over beslutningen:

- Det er selvfølgelig ærgeligt, for nu kan man ikke længere være enige om at drive foreningen med dennes ejendomme og ansatte, lyder det fra formand Simon Simonsen(S).

Beslutningen om at lukke KANUKOKA blev ifølge Simonsen truffet i går mandag:

- Fordi foreningen ikke kan køre med kun to medlemmer og det vil heller ikke kunne betale sig, siger Simonsen.

LÆS OGSÅ Borgmester giver dødskysset til KANUKOKA

Lukningen af KANUKOKA har nemlig været undervejs, siden der opstod tvivl om, hvorvidt de to nye kommuner i nord - Avannaata og Qeqertalik ville være med i kommunernes landsforening.

- Jeg kan ikke forestille mig, at KANUKOKA kan fortsætte, sagde tidligere formand for KANUKOKA og kommende borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen i begyndelsen af december.

Udtalelsen kom efter, at overgangsudvalget i Kommune Qeqertalik og kommende borgmester i kommunen Ane Hansen afviste, at Qeqertalik ville arve Qaasuitsup Kommunias medlemsskab af KANUKOKA.

Med de to nye nordkommuner ude af billedet ville kun Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq være tilbage i foreningen, hvilket ifølge Simonsen ville være uholdbart.

Simonsen oplyser, at der er indkaldt til et nyt delegeretmøde mellem jul og nytår, og ifølge netmediet Sermitsiaq.ag handler det nye møde om formaliteter i forhold til lukningen af KANUKOKA.

Det er ifølge Simon Simonsen målet, at KANUKOKA slukker og lukker 31.juli 2018.

LÆS OGSÅ Tidligere formand kan afgøre KANUKOKAS skæbne