KANUKOKA har sidste dag 31. juli

Kort før jul besluttede KANUKOKA at nedlægge sig selv. Opbakningen til kommunernes landsforening var forsvundet sammen med oprettelsen af de to nye kommuner i nord. Nu er der også sat en dato for foreningens sidste dag, skriver Sermitsiaq.AG.
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. januar 2018 12:17

De kommende syv måneder skal bruges på at afvikle foreningen, der har eksisteret 46 år. KANUKOKA har nedsat et afviklingsudvalg, som får til at opgave at lukke og slukke foreningen.

Det betyder også, at de fire medarbejdere i foreningens lokaler i Maniitsoq står til at miste deres arbejde. Formand Simon Simonsen håber dog at holde på dem frem til 31. juli, så de kan hjælpe med afviklingen.

Simon Simonsen anerkender, at det er nødvendigt at lukke KANUKOKA, når flere kommuner har tilkendegivet, at de ikke ønsker at være medlem.

Han mener dog, at der er gået partipolitik i holdningerne til foreningen, siger han med henvisning til, at IA-borgmestrene Asii Chemnitz Narup og Ane Hansen har været de største kritikere. De tre resterende kommuner har borgmestre fra Siumut.

- Det er meget bekymrende for kommunernes fremtid, hvis samarbejdet fremover skal være styret af politiske hensyn, der ikke tager udganspunkt i lokalsamfundenes forskelle og behov, siger han til Sermitsiaq.AG.