Palle JerimiassenFoto: Laura Aggernæs/KNR

KANUKOKA er lukningstruet

Kommunesammenslutningens fremtid hænger nu i en endnu tyndere tråd tidligere. Avaannatas kommende borgmester vil ikke være med i forening, hvor kun tre kommuner er repræsenteret.

Den kommende borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen, sætter et hårdt stød ind mod kommunesammenslutningen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at KANUKOKA kan fortsætte, siger Palle Jerimiassen.

De to nye kommuner Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik arver begge Qaasuitsup Kommunias medlemskab, når de bliver til selvstændige kommuner 1. januar 2018.

Palle Jerimiassen har tidligere været formand for KANUKOKA, men i juni sidste år forlod han posten og anbefalede at man nedlagde kommunesammenslutningen. Og Jerimiassen forventer da også at KANUKOKA er lukket allerede inden 2019.

- Sådan som KANUKOKA ser ud nu, forventer jeg ikke, at den kan fortsætte, jeg forventer at den vil træde ud af kraft allerede tidligt i 2018.

Den kommende borgmester har bemærket, at nogle kommunerne ikke samarbejder, så snart KANUKOKA nævnes.

- Lige så snart KANUKOKA nævnes, vil Kommuneqarfik Sermersooq ikke længere være med, og jeg har bemærket allerede nu, at det også er sådan med Kommune Qeqertalik.

- Jeg vil ikke have en sammenslutning med kun 3 af kommunerne. Jeg ser hellere at der etableres et sted, hvor samtlige kommuner kan samles og snakke sammen.

LÆS OGSÅ Ane Hansen afviser KANUKOKA

 

Foreslår nyt samarbejdsorgan

Palle Jerimiassen har udtalt, at der bør laves et nyt samarbejdsorgan så de 5 kommuner fra 1. januar kan have et godt samarbejde og udveksle viden.

Bestyrelsen i KANUKOKA skal tage stilling til sammenslutningens fremtid den 18. december. Bestyrelsesformand Simon Simonsen har allerede udtalt, at han forventer at lukningen af KANUKOKA vil påbegyndes i 2018.

- Det er ikke til at komme udenom, det var også nogenlunde hvad bestyrelsen sagde til sidste møde, derfor bliver det spændende at se, hvordan og hvor hurtigt en lukning vil foregå.

LÆS OGSÅ Tidligere formand kan afgøre KANUKOKAS skæbne

 

LÆS OGSÅ KANUKOKA bakker Malik Berthelsen op

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!